Constantine (2005)

Hell wants him. Heaven won't take him. Earth needs him.

Constantine is een vermakelijk buitenbeentje in het genre en kleurrijk genoeg om wat succes te boeken in de bioscoop.
play

6,1 details

  • 121 Min
  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
121 Min Verenigde Staten

John Constantine (Keanu Reeves) is naar de hel geweest en teruggekeerd. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn hulp wordt ingeroepen door een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster. Het onderzoek neemt hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Zij zijn beiden gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?

Regie
Francis Lawrence
Cast
Keanu Reeves, Shia LaBeouf, Rachel Weisz, Tilda Swinton, Djimon Hounsou, Peter Stormare, Larry Cedar, Pruitt Taylor Vince, April Grace, José Zúñiga, Francis Guinan, Gavin Rossdale, Max Baker, Jesse Ramirez, Suzanne Whang.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 230.427.240
Release
18.02.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Francis Lawrence | Cast: Keanu Reeves (John Constantine), Rachel Weisz (Angela Dodson), Tilda Swinton (Gabriel), Peter Stormare (Lucifer), e.a.

Een retourtje hel om een dierbare nog eens op te zoeken kost niets en is een fluitje van een cent. Je neemt een teil met water waar je vervolgens met schoenen en al in gaat staan. Zorg dat je een voorwerp waar de desbetreffende persoon iets speciaals mee had vasthoudt en concentreren maar. Voor John Constantine is het een routineklusje. Hij vertrekt geen spier als hij zich in het vagevuur begeeft en zich onverstoorbaar een weg baant tussen de hordes demonen. Er zijn dan ook andere zaken waar Constantine zich zorgen over maakt. Artsen constateerden dusdanig ontwikkelde longkanker dat hem geen lang leven meer beschoren is. Zijn ware vijand is dan ook niet Satan, maar de sigaret.

Bij het zien van de methoden die de antiheld uit de DC Comics (overigens onder de naam Hellblazer) hanteert, zou Father Merrin uit de klassieker The Exorcist spontaan over zijn nek zijn gegaan. Niks braaf het slachtoffer met wat wijwater besprenkelen en wat ‘onze vaders’ opzeggen. Al doet Constantine zijn duivelsuitdrijvingen nog regelmatig ‘met de hand’, hij maakt ook gretig gebruik van de moderne middelen. Een boksbeugel gegraveerd met christelijke symbolen bijvoorbeeld, of een shotgun in de vorm van een kruis geladen met heiligwater. Een aardige vondst is dat niks of niemand hem deze taak heeft opgelegd. John Constantine werd nu eenmaal met de gave geboren om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Balend van deze helderziendheid nam hij ooit een radicaal besluit door een zelfmoordpoging te ondernemen (die overigens mislukte). Wetend dat de hel nu ook voor hem een zekerheid is na zijn dood, besluit hij maar tegen wil en dank zijn leven in te richten met het terugsturen van demonen naar de onderwereld. Wie weet is God dan wel bereid een oogje toe te knijpen als zijn tijd gekomen is.

alle artikelen (7)

Constantine Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Een cast op niveau en sterke effects in een overgoten gelovig verhaaltje waarin het mainstreame bloc......"

Tarkus

"...Deze prent eens opnieuw bekeken. Het is een blijft een mooie film, vooral door de visuele effecten......"

KeesjeNL

"...[quote=Empolino]Erg leuk om naar te kijken, goeie rol van Keanu Reeves. Ook de duivel (Peter Storma......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Constantine

acties