Het nieuwe DC Universe start met 10 films en series en heet 'Gods & Monsters'

Het eerste hoofdstuk van het nieuwe DCU start in 2025.

Bram de Groot 1 februari 2023 07:50 in Featured
Het DC Extended Universe, of zoals het nu heet het DC Universe, krijgt een herstart met veel bestaande en nieuwe personages en waarschijnlijk net zoveel bestaande en nieuwe acteurs. Vanaf 2025 start hoofdstuk één, met de titel Gods & Monsters.

Sinds enkele maanden is DC Studios in handen van James Gunn (Guardians of the Galaxy, Suicide Squad) en Peter Safran, de co-directeuren. Hieronder een snel overzicht van de tien films en series die in het eerste hoofdstuk gaan verschijnen.

Vijf films

De vijf films laten een mengelmoes aan bekende en onbekendere helden zien. Het lijkt erop dat we in hoofdstuk één veel nieuwe gezichten krijgen te zien.

Superman: Legacy: De reeks wordt afgetrapt met Superman: Legacy welke Gunn zelf regisseert. Clark Kent zal door een nieuwe acteur gespeeld worden en de film komt op 11 juli 2025 uit. Het verhaal gaat over een Superman die worstelt met zijn leven als superheld en mens in een wereld die nog weinig heeft met het lieve voorkomen van de man van staal.

The Authority: Deze film focust zich op de Wildstorm-personages, verkent een groep antihelden die goede bedoelingen hebben terwijl ze tot het uiterste moeten gaan in een gebroken wereld.

The Brave and the Bold: We krijgen opnieuw een nieuwe Batman-film. Dit keer zal deze zich afspelen in het nieuwe DCU - in tegenstelling tot The Batman. Zowel voor Batman als Robin worden nieuwe gezichten aangetrokken. In de film zien we hoe Batman ontdekt dat Damian Wayne zijn zoon is, die op het verkeerde pad is beland. Bruce neemt hem onder zijn hoede.

Supergirl: Woman of Tomorrow: De "Girl of Steel" krijgt een eigen film en deze zal haar leven op een verwoest Krypton verkennen, terwijl ze gedwongen wordt om veel dierbaren op tragische wijze te zien sterven.

Swamp Thing: Deze film over het meer horror-achtige DC-personage zal een herkomstverhaal vertellen over de Swamp Thing.

Vijf series

Naast de vijf films zijn er ook vijf series aangekondigd die ongetwijfeld op HBO Max moeten gaan verschijnen.

Creature Commandos: Deze enige animatieserie in de reeks gaat over de personages Rick Flagg Sr., Nina Mazursky, Doctor Phosphorus, Eric Frankenstein, Bride of Frankenstein, G.I. Robot en Weasel. Deze personages zullen ook in live action te zien zijn.

Waller: Deze Suicide Squad spin-off heeft uiteraard een belangrijke rol voor Viola Davis. De serie speelt zich af tussen seizoen 1 en 2 van Peacemaker. Die serie laat voorlopig even op zich wachten omdat Gunn er geen tijd voor heeft.

Lanterns: Deze serie gaat over Hal Jordan en John Stewart, de twee bekendste Green Lanterns. De serie wordt omschreven als een detectivemysterie waarbij de Green Lanterns dienen als superagenten op het district Aarde. Er zal een overlap zijn met andere films en series en in de serie wordt de grote centrale dreiging in het DCU ontdekt.

Paradise Lost: Deze Wonder Woman-prequelserie zal een Game of Thrones-achtige en politiekgetinte serie worden en richt zich op Themyscira zonder Diana Prince.

Booster Gold: Deze serie onthult de superheld met het bedriegerssyndroom. Er zouden al gesprekken zijn met een hoofdrolspeler.

Deur nog niet gesloten

De deur voor Gal Gadot (Diana Prince / Wonder Woman), Ezra Miller (Barry Allen / The Flash) en Jason Momoa (Arthur Curry / Aquaman) is nog niet gesloten, maar van Ben Affleck (Bruce Wayne / Batman), Henry Cavill (Clark Kent / Superman) en Ray Fisher (Victor Stone / Cyborg) lijken niet in de plannen voor te komen.

Het is in ieder geval duidelijk dat de films en series in het DC Universe zich in de eerste periode gaan richten op nieuwe personages en/of nieuwe acteurs.

Afronding DCEU

Uiteraard krijgen we eerst nog Shazam! Fury of the Gods, The Flash, Blue Beetle en Aquaman and the Lost Kingdom die definitief een punt zetten achter het "oude" DC Extended Universe.

DC Elseworld

En dan zijn er ook nog de producties in DC Elseworld, Dan hebben we het over in ieder geval de films The Batman Part II, aangekondigd voor 2025, en Joker: Folie à Deux, in de maak voor oktober 2024.NieuwsFilm

meest populair