Waarom Harrison Ford toch terugkeerde voor 'Indiana Jones 5'

En zit er ook nog een zesde avontuur in voor Ford?

Jan-Peter Rook 1 februari 2023 08:44 in Algemeen
Deze zomer kunnen we genieten van Indiana Jones and the Dial of Destiny, alweer het vijfde deel van de iconische franchise. Hoofdrolspeler Harrison Ford is inmiddels tachtig jaar oud, maar is er toch gewoon weer bij. Wat zit daar eigenlijk achter?

Bejaarde actiehelden zijn nou niet bepaald de normaalste zaak van de wereld, maar Ford is schijnbaar niet kapot te krijgen. Hij maakte het eerste deel, Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, alweer ruim veertig jaar geleden, maar toch heeft Ford altijd het gevoel gehad dat hij nog eens terug zou keren.

Toewijding
Tijdens de première van zijn nieuwe komedieserie voor Apple TV+, Shrinking genaamd, zei Ford het volgende: "Ik heb deze vijfde Indiana Jones altijd willen maken. Ik wilde het restant van het verhaal doen en het einde van Indiana's carrière zelf meemaken."

Maar zelfs Ford heeft zijn grenzen, want hierna zit het er echt op voor hem. Na deze film hangt hij z'n zweep en hoed voorgoed aan de wilgen. "Dit is de laatste keer voor mij."

Het door James Mangold geregisseerde Indiana Jones and the Dial of Destiny, met verder rollen voor o.a. Mads Mikkelsen, Antonio Banderas en Phoebe Waller-Bridge, draait vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscopen. Hieronder vind je de trailer:NieuwsFilm

meest populair