Vindt M. Night Shyamalan 'The Sixth Sense' ook zijn beste film, of toch een ander?

Met zijn nieuwe film 'Knock at the Cabin' in aantocht kijkt de regisseur terug op zijn eerdere werk.

Mitchell van Vuren 2 februari 2023 07:27 in Algemeen
Regisseur M. Night Shyamalan kan je al kennen door zijn beroemde films The Sixth Sense, Unbreakable en The Last Airbender. Met de gloednieuwe horrorfilm Knock at the Cabin staat hij nu weer in de schijnwerpers. Kan deze apocalyptische film de filmklassieker The Sixth Sense evenaren?

De wereldberoemde mindgamefilm The Sixth Sense staat bekend als één van de grootste mindf*cks van de filmgeschiedenis en heeft Shyamalan gevestigd als een filmmaker om rekening mee te houden. Logisch ook dat deze film wordt beschouwd als de beste film van de regisseur.

In The Sixth Sense probeert een kinderpsycholoog, gespeeld door Bruce Willis, een kind met een mysterieus trauma te helpen, dat gespeeld wordt door Haley Joel Osment. Deze zoektocht brengt hen tot levensveranderende inzichten, en levert een film op die je (maar één keer) gezien moet hebben.

Spant Knock at the Cabin de kroon van Shyamalan's werk?
Om met de deur in huis te vallen, de regisseur beschouwt zijn laatste film Knock at the Cabin als de beste film die hij heeft gemaakt. Hij deelde met The Hollywood Reporter: "Het klinkt als een PR-antwoord, maar 'Knock at the Cabin' heeft zoveel in zich van waar ik van houd. Het is de manier waarop de stukken samenwerken, en soms moet je het gewoon aan de filmgoden overlaten."

In de nieuwe film worden tijdens een afgelegen vakantie een jong meisje en haar ouders gegijzeld door vier gewapende vreemdelingen, die het einde van de wereld aankondigen en eisen dat de familie een ondenkbare keuze maakt om dit te voorkomen.

Knock at the Cabin draait op 2 februari in de bioscoop.NieuwsFilm

meest populair