Eerste recensies 'Knock at the Cabin': prut of juist een topper?

De nieuwe film van M. Night Shyamalan draait nu in de bioscoop.

Bram de Groot 2 februari 2023 08:34 in Algemeen
Vanaf vandaag draait de horrorthriller Knock at the Cabin in de Nederlandse bioscopen en op Rotten Tomatoes druppelen ondertussen de wereldwijde recensies binnen.

Op het moment van schrijven staat de film van regisseur M. Night Shyamalan (Signs, The Sixth Sense) staat de film op een prima 71 procent na 68 recensies, met een 6.00/10 als gemiddelde beoordeling.

Idiote samenzweringstheorieën
"Shyamalan heeft goed ingespeeld op de paranoia van onze tijd. Hij heeft een 'potboiler' op één locatie gemaakt die de snelle verspreiding van idiote samenzweringstheorieën en de krachtige drang om naar de ondergang te scrollen weerspiegelt," vindt A.A. Dowd van Chron.

Vermakelijke horrorthriller
"Er is de afgelopen maanden een reeks vermakelijke horrorthrillers verschenen, waaronder Barbarian, The Menu en M3GAN. Het is fijn u weer in zo'n goed gezelschap te hebben, meneer Shyamalan," schrijft de positieve Cary Darling van Houston Chronicle.

Een van zijn beste
"Weer een prijzenswaardig origineel verhaal over het onverwachte van Shyamalan. Een van zijn beste," pent Larushka Ivan-Zadeh van metro.co.uk.

Onorthodoxe karakterstudie
"De film neemt de tijd om zich in de hoofden van de personages te verdiepen, tot het punt dat het minder een thriller wordt dan een onorthodoxe karakterstudie. Vooral omdat het vakkundig toegepaste gebruik van flashback langzaamaan de emotionele kern van het verhaal vormt," concludeert Jake Cole van Slant Magazine.NieuwsFilm

meest populair