Nieuwe 'The Exorcist' geeft belangrijke rol aan 'Black Panther'-actrice

Nieuwe 'The Exorcist' geeft belangrijke rol aan 'Black Panther'-actrice

De reboot moet dit najaar uitkomen.

De aankomende reboot van de klassieke horrorfilm The Exorcist (1973) heeft er een nieuwe naam bij. De 16-jarige Lidya Jewett, bekend uit o.a. Black Panther, heeft getekend voor een belangrijke rol.

Jewett, die naast Black Panther ook in de film Hidden Figures te zien was, vergezelt onder meer Leslie Odom Jr., Ann Dowd en de originele The Exorcist-ster Ellen Burstyn. Deze nieuwe versie van The Exorcist wordt geregisseerd door David Gordon Green, de man achter de nieuwste Halloween-trilogie.

Bezeten
De nieuwe film zou gaan over een vader (Odom Jr.) die de hulp inroept van Chris MacNeil (Burstyn) nadat zijn eigen dochter bezeten blijkt te zijn. Het ziet ernaar uit dat Jewett de bezeten dochter zal gaan spelen.

Dit wordt het eerste deel van een beoogde The Exorcist-trilogie. De opnames zijn vorig jaar al begonnen, alleen door een plotseling probleem met de gezondheid van Odom Jr. heeft alles een tijdje stilgelegen. Inmiddels draaien de camera's gelukkig weer.

Halloween-reünie
Regisseur David Gordon Green schreef het scenario van de film samen met Peter Sattler. Het verhaal bedacht Green samen met zijn Halloween Kills-collega's Scott Teems en Danny McBride. The Exorcist wordt onder meer geproduceerd door Jason Blum.

De film moet uitkomen in het najaar van 2023. Hieronder vind je een foto van de nieuwe hoofdrolspeler Lidya Jewett:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair