Michael Myers-acteur uit 'Halloween'-films overleden

Michael Myers-acteur uit 'Halloween'-films overleden

George P. Wilbur werkte als acteur en stuntman mee aan meer dan 150 films.

George P. Wilbur, die o.a. Michael Myers speelde in Halloween 4: The Return of Michael Myers, is op 81-jarige leeftijd overleden.

De acteur en stuntman werkte in zijn loopbaan mee aan meer dan 150 films over een periode van ruim een halve eeuw. Na deel 4 van de Halloween-franchise keerde hij terug als Myers in Halloween 6: The Curse of Michael Myers, waarmee hij de eerste acteur in de reeks werd die de rol twee keer speelde.

Via sociale media zijn er een hele hoop eerbetonen gedeeld aan Wilbur, een geliefd figuur in de horrorwereld en een vaste gast op horror-conventies. Hieronder delen we er een van Erik Preston, die de jonge versie van Myers speelde in Halloween 4:



Een imposante loopbaan
Wilbur begon als stand-in voor western-icoon John Wayne en ging daarna aan de slag als stuntman. Hij maakte zijn acteerdebuut met een rolletje in Escape from the Planet of the Apes in 1971.

Vervolgens werkte hij als stuntman mee aan vele rampenfilms uit de jaren '70, waaronder The Poseidon Adventure en The Towering Inferno. In de jaren '80 maakte hij de overgang naar voornamelijk horrorfilms. Zo werkte hij mee aan Ghostbusters, Re-Animator en Poltergeist.

NieuwsFilm

meest populair