Opmerkelijk: Netflix trekt de nieuwe regels i.v.m. 'wachtwoord-delers' nu alweer in

Maar het komt er waarschijnlijk toch nog wel van.

Wouter Drummen 4 februari 2023 22:30 in Algemeen
Enkele dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Netflix. De streaminggigant liet toen weten dat ze van plan waren om ervoor te zorgen dat accounts niet meer gedeeld kunnen worden, maar nu krabbelen ze toch (enigszins) terug.

Netflix liet eerder deze week weten strenger te gaan controleren op het delen van wachtwoorden. Dit betekent dat gebruikers die hun login delen met andere mensen (buiten hun huishouden) meer zullen gaan moeten betalen.

Hoe dan
De streamingdienst zei hard te gaan optreden. Zo zou Netflix nu zelfs de mogelijkheid hebben om apparaten die op andere locaties worden gedetecteerd kunnen blokkeren.

Dit zou betekenen dat ze bij Netflix de mogelijkheid hebben om te kijken naar IP-adressen, apparaat-ID's en account-activiteit, om vervolgens te bepalen of een apparaat dat bij een bepaald account is aangemeld zich op de 'hoofdlocatie' bevindt.

Kritiek
Vreemd genoeg zegt de streamingdienst nu alweer dat de publicatie van die maatregelen niet de bedoeling was en dat ze hoogstwaarschijnlijk anders te werk zullen gaan. Wat het bedrijf dus uiteindelijk zal gaan doen tegen het delen van accounts weten we dus nog steeds niet.

Het feit dat Netflix nu alweer terugkrabbelt zorgt voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Sommigen zeggen dat er veel kritiek op de streamingdienst was (voornamelijk vanwege deze oude Netflix-tweet) en ze nu dus voor iets anders willen gaan, terwijl anderen weer zeggen dat Netflix te veel macht krijgt, waardoor de streaminggigant het nu doet lijken alsof dat niet het geval is.

Foutje
Een woordvoerder van Netflix laat zich erover uit. Volgens hem is de publicatie van deze maatregelen niet meer dan een onschuldig ongelukje: "Voor een korte tijd ging een artikel van de helpdesk live met daarin informatie die enkel en alleen geldt voor Chili, Costa Rica en Peru. We hebben het inmiddels geüpdatet".

Daarnaast wordt nu ook beloofd dat Netflix dit soort veranderingen niet zomaar zou doorvoeren zonder alle details daarover met de abonnees te delen. Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair