Wist jij dat 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino ooit een remake kreeg?

Wist jij dat 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino ooit een remake kreeg?

De regisseur kan er zelf om lachen

Het is niet bijzonder dat Hollywoodfilms een reboot of remake krijgen. Films als West Side Story of Jurassic Park moesten er aan geloven. Maar wie wist dat Quentin Tarantino's debuutfilm Reservoir Dogs ook een remake moest ondergaan?

Reservoir Dogs is de eerste film van Quentin Tarantino, die met deze eerste prent zichzelf op het wereldtoneel wist te plaatsen. In de film, gereleased in 1994, speelde o.a. Harvey Keitel, Michael Madsen en Quentin Tarantino zelf.

Overval
De film vertelt het verhaal van een groep criminelen die een mislukte diamantroof plegen. De misdadigers die niet in handen van de politie vallen zoeken vervolgens onderling uit wie van hun de operatie heeft verraden aan de politie.



Bollywood
Het blijkt dat de populaire misdaadfilm een (gedeeltelijke) remake heeft gekregen in Bollywood. Het betreft de film Kaante, gereleased in 2002.

In deze film wordt een groep Indiase mannen in Los Angeles verhoord door de politie wegens een overval op een truck met laptops. De criminelen komen vervolgens met een plan om de bank te overvallen waar de politie zelf hun eigen geld bewaart.

Alhoewel de synopsis niet direct aan Reservoir Dogs zal doen denken, zijn er meerdere elementen gebruikt uit Tarantino's film. De film gebruikt overigens ook elementen uit Michael Mann's Heat en The Killing van Stanley Kubrick.

New Beverly Cinema
Tarantino ziet de humor van de 'remake' wel in. Hijzelf citeerde ook Heat en The Killing als inspiratiebronnen voor Reservoir Dogs. De filmregisseur geeft zelfs aan dat Kaante een van zijn favoriete door hem geïnspireerde films is.

De filmregisseur heeft om die reden de Bollywood-film in zijn eigen bioscoop, New Beverly Cinema, laten draaien. Dit is een bioscoop in Los Angeles waar Tarantino de eigenaar van is. Het grote kenmerk van de bioscoop is dat enkel 35mm projecties zijn toegestaan.

Reservoir Dogs kan je hier bekijken op Amazon Prime. De trailer van Kaante kan je hieronder bekijken:



NieuwsFilm

meest populair