Liam Neeson zegt klaar te zijn met 'Star Wars' en zijn rol als Qui-Gon Jinn

Hij legt uit waarom hij niet terugkeert naar 'a galaxy far, far away'.

Wouter Drummen 6 februari 2023 11:56 in Algemeen
De laatste jaren brengt Disney de nodige Star Wars films en series uit. Sommige fans hopen ook dat de geliefde Qui-Gon Jinn terugkeert, maar acteur Liam Neeson laat nu weten dat dat niet zal gebeuren.

In de Disney+ series keren de nodige bekende personages terug. Denk bijvoorbeeld maar aan Boba Fett en Obi-Wan Kenobi. Neeson, de acteur die in de huid kroop van Qui-Gon Jinn, zegt nu dat hij het wel welletjes vindt geweest.

Reactie
Tijdens een recent interview laat de Taken-ster zich erover uit: "Nee, ik zal niet terugkeren voor meer Star Wars. Begrijp me niet verkeerd, ik hou enorm veel van dat universum, maar er zijn er vandaag de dag zoveel dat ik nu helaas de tel kwijt ben. Ik vind dat jammer".

Dit is tamelijk teleurstellend nieuws voor zijn fans. Neeson speelde Qui-Gonn voor de eerste keer in 1999 in The Phantom Menace, maar ondanks het feit dat hij hierin sneuvelt keerde hij nog vaker terug.

Star Wars
Qui-Gonn keerde vanwege The Force toch nog vaker terug. Zo horen we hem in de Rise of Skywalker praten met Rey, maar in The Clone Wars en in de Obi-Wan Kenobi serie zien we hem zelfs als een Force ghost. Hier lijkt het dus wel bij te gaan blijven.

NieuwsFilm

meest populair