Flinke tegenvaller voor Disney+: aantal abonnees neemt af

Flinke tegenvaller voor Disney+: aantal abonnees neemt af

Voor het eerst sinds de lancering van de streamingdienst slinkt het abonneebestand van Disney+.

Voor het eerst sinds de lancering van Disney+ is het aantal abonnees afgenomen. The Walt Disney Company maakte afgelopen woensdag bekend dat ze 2,4 miljoen abonnees zijn verloren in de laatste drie maanden van 2022.

De consequenties van deze cijfers zijn ernstig: 7000 medewerkers zullen worden ontslagen als onderdeel van een reorganisatie. Dat behelst ongeveer 3,6 procent van alle medewerkers van de mediagigant.

Dit is niet de eerste keer de afgelopen tijd dat het bedrijf een reorganisatie doorvoert. In 2018 en 2020 waren er tevens reorganisaties met een grote focus op streaming. Tot deze grotere koerswending behoorden ook de acquisitie van Pixar, Marvel Entertainment en Lucasfilm om de catalogus van Disney uit te bereiden.

In de woorden van Disney-chef Bob Iger
In een persbericht lichtte directeur Bob Iger de cijfers toe: "Na een solide eerste kwartaal beginnen we aan een belangrijke transformatie, die het potentieel van onze creatieve teams van wereldklasse en onze ongeëvenaarde merken en franchises zal maximaliseren."

Hij vervolgde: "We geloven dat het werk dat we doen om ons bedrijf opnieuw vorm te geven rondom creativiteit, terwijl we de uitgaven gaan verminderen, zal leiden tot duurzame groei en winstgevendheid voor onze streaming. Dit zal ons beter positioneren om toekomstige verstoringen en wereldwijde economische uitdagingen te doorstaan en waarde op te opleveren voor onze aandeelhouders."

De toekomst van Disney
Desondanks boekte het bedrijf in het eerste kwartaal van 2023 nog steeds een omzet van 23,51 miljard dollar. Het bedrijf bevindt zich dus nog lang niet in gevaarlijk vaarwater. De kleintjes hoeven zich geen zorgen te maken, want de droom van Disney is nog lang niet uiteengespat.

NieuwsFilm

meest populair