Schrijver van 'Knock at the Cabin'-boek reageert op het aangepaste verhaal

Schrijver van 'Knock at the Cabin'-boek reageert op het aangepaste verhaal

Er waren momenten dat de auteur de bioscoop uit wilde rennen.

Onlangs is de nieuwe thriller van M. Night Shyamalan, Knock at the Cabin, uitgekomen. De film is een redelijk trouwe vertaling van het boek The Cabin at the End of the World. Maar de film wijkt op een aantal grote momenten van het boek af, met name het einde is anders. De schrijver van het boek laat nu weten wat hij van de veranderingen vindt.

!!-- Waarschuwing, enorme spoilers van Knock at the Cabin volgen -!!



"Op sommige momentde wilde ik de bioscoop uit rennen"
De schrijver van het bronmateriaal, Paul G. Tremblay, laat weten dat hij tevreden is met hoe de film zijn verhaal heeft vertaald maar dat hij het einde van zijn boek beter vindt.

"Er waren momenten dat ik tranen in mijn ogen kreeg omdat de film zo trouw was aan mijn boek," zegt Tremblay in een interview met de Los Angeles Times. "En andere momenten wilde ik de bioscoop uitrennen, maar over het algemeen ben ik tevreden met de film."

Het verschil tussen het boek en de film
In de film en het boek wordt een familie geconfronteerd door een groep fanatiekelingen die geloven dat de wereld ten onder gaat. De apocalipse kan alleen voorkomen worden als één van de familieleden zichzelf opoffert.

In het boek wordt het dochtertje Wen per ongeluk vermoord in een worsteling met de fanatiekelingen en is het niet duidelijk of de wereld gered wordt. In de film offert één van de vaders zich vrijwillig op omdat hij gelooft dat hij hiermee de wereld kan redden.

"Het film-einde is duisterder"
"Ik denk dat het einde van het boek veel duisterder is dan mijn einde" vertelt de auteur. "Wat gaan Andrew en Wen doen na het einde van de film?. Andrew moet leven met het feit dat hij zijn man heeft vermoord en ook met de wetenschap dat er één of ander opperste wezen is dat op een ontzettend wrede manier het universum regeert."

"Ik heb de film nu twee keer gezien en ik probeer de ervaring nog steeds te verwerken, de film is goed maar ik vind mijn einde beter," concludeert de schrijver.

Je kan Knock at the Cabin nu zelf gaan zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair