Uitgebreide officiële synopsis 'Fast X' belooft een film van epische proporties

Uitgebreide officiële synopsis 'Fast X' belooft een film van epische proporties

Het einde van de franchise is in zicht, en het beloven een laatste paar epische meters te worden.

De uiterst geanticipeerde eerste trailer voor Fast X zit nog vers in het geheugen en geeft de fans een goede actievolle indruk van de alweer tiende film in de succesvolle Fast & Furious franchise.

Al langer geleden werd bevestigd dat Fast X het eerste deel van een tweeluik zal worden, welke moet gaan dienen als de grootschalige finale voor de franchise. Met een trailer van bijna vier minuten belooft de tiende film dan ook een hoofdstuk te worden van epische proporties.

Officiële synopsis
In aansluiting op de trailer heeft Universal Pictures nu ook een officiële synopsis vrijgegeven voor de film, welke eveneens een indruk geeft van de grootschaligheid van het verhaal. LET OP! de verlengde synopsis bevat SPOILERS voor Fast Five en mogelijk ook Fast X.

Tijdens vele missies en tegen onmogelijke verwachtingen in, zijn Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn familie elke vijand op hun pad te slim af geweest. Nu worden ze geconfronteerd met hun dodelijkste tegenstander tot nog toe: Een angstaanjagende dreiging uit de schaduwen van het verleden die gedreven wordt door bloedwraak en die vastbesloten is alles en iedereen waar Dom van houdt voor altijd te vernietigen.

In Fast Five (2011) schakelden Dom en zijn team de snode Braziliaanse drugskoning Hernan Reyes uit en onthoofden zijn imperium op een brug in Rio De Janeiro. Wat ze niet wisten was dat de zoon van Reyes, Dante (Jason Momoa), getuige was van dit alles en de laatste 12 jaar een plan heeft beraamd om Dom de ultieme prijs te laten betalen.

Dante's complot zal Dom's familie verspreiden van Los Angeles tot de catacomben van Rome, van Brazilië tot Londen en van Portugal tot Antarctica. Nieuwe bondgenoten zullen worden gesmeed en oude vijanden zullen weer opduiken. Maar alles verandert wanneer Dom ontdekt dat zijn eigen 8-jarige zoon (Leo Abelo Perry) het ultieme doelwit is van Dantes wraak.

Earth's mightiest drivers
Vergelijkbaar met het tweeluik Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019) zal Fast X veel iconische locaties uit de franchise opnieuw bezoeken en keren bijna alle bekende karakters uit de vorige films terug.

Buiten Diesel en Momoa bestaat de cast namelijk uit Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena and Scott Eastwood, Helen Mirren and Charlize Theron. Hieraan worden ook nog eens Brie Larson en Daniela Melchior toegevoegd.

Fast X is vanaf 18 mei te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair