Actrice en stijlicoon Raquel Welch overleden

Actrice en stijlicoon Raquel Welch overleden

Raquel Welch, de iconische actrice van filmklassiekers zoals 'Fantastic Voyage' en 'One Million Years B.C' overleden op 82 jarige leeftijd.

Actrice en stijlicoon Raquel Welch is op 82-jarige leeftijd overleden. Familieleden bevestigen aan TMZ dat de actrice in de ochtend van 15 januari na een kort ziekbed is gestorven.

Welch werd bekend in de jaren 60 door rollen in films als Fantastic Voyage en One Million Years B.C. Ze werd al snel gezien als internationaal sekssymbool door de karige outfit die ze droeg in One Million Years B.C.

Golden Globe
Welch won in 1974 een Golden Globe voor haar rol in The Three Musketeers. Naast films was de actrice ook regelmatig op tv te zien in series zoals Louis and Clark, Sabrina the Teenage Witch en CSI: Miami.

Sexsymbool
Playboy magazine plaatste de actrice op de derde plek in de lijst van 100 meest sexy sterren van de twintigste eeuw. "Een deel van bekend zijn als een sexsymbool is zeer vleiend, het heeft me zeker heel veel kansen gebracht" vertelde de actrice uit Chicago in een interview in 2001. "Maar op een gegeven moment geloven mensen niet meer dat je ook nog andere talenten hebt."

Welch's laatste rol was in 2017 in de serie Date My Dad. De actrice laat 2 kinderen na.

NieuwsFilm

meest populair