Liam Neeson dacht dat zijn grootste hit een matig DVD-filmpje zou worden

Liam Neeson dacht dat zijn grootste hit een matig DVD-filmpje zou worden

Hij had het goed mis.

Liam Neeson is al decennia lang actief in Hollywood, maar zijn bekendste werken zijn hoogstwaarschijnlijk toch wel Schindler's List, Love Actually en Taken. Toch dacht de acteur dat laatstgenoemde geen succes zou worden.

Tijdens een recent interview laat de acteur zich erover uit: "Ik kan me nog goed herinneren toen ik het script van 'Taken' las. Luc Besson had het script geschreven en ik had het er met hem over. Ik zei nog: 'Je zal wel andere mensen in gedachten hebben, maar overweeg mij alsjeblief ook'."

Maar toch
Uiteindelijk kreeg Neeson de rol, maar toch had hij niet heel veel vertrouwen in het project: "Ik dacht, hij zal wel direct als DVD uitkomen. Dat geeft niets, het is een eenvoudig verhaal. Maar uiteindelijk was ik drie maanden in Parijs aan het filmen!"

"Het was echt een fantastische ervaring. Elke avond met stuntmannen werken, het was geweldig. Ik heb echt van elk moment genoten. Maar daar bleef het niet bij!"

Meer
Zo vervolgt Neeson: "Toen de film uitkwam, scoorde deze uitstekend in Frankrijk. Toen Zuid-Korea. Maar toen kreeg ik een telefoontje van mijn neven uit Ierland, die de film op internet hadden gezien. Ik dacht meteen: 'Nou, dat is het einde van Taken'." Gelukkig stak filmstudio Fox daar een stokje voor.

"Zij pikten de film op, kwamen met een hele coole trailer en begonnen met een gigantische reclamecampagne. Ik denk dat de film opende op nummer 2 of 3. Het bleef een hele tijd in de top 10 staan, dus dat was geweldig! Ik dacht, dit wordt een DVD-filmpje, maar het was een van mijn grootste successen. Het is toch fijn om af en toe ongelijk te krijgen!"

Carriere
Uiteindelijk keerde Neeson meerdere keren terug voor verschillende Taken-avonturen. Hoewel de vervolgen niet kunnen tippen aan het origineel, groeide de acteur dankzij deze film uit tot een van de grootste actiehelden in Hollywood. Bekijk de trailer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair