'Haunted Mansion'-reboot van Walt Disney Pictures krijgt nieuwe releasedatum

De film mag verrassend genoeg enkele weken naar voren op de releasekalender.


Tijdens de D23 Expo vorig jaar werd al het eerste beeldmateriaal gedeeld voor Disney's aankomende Haunted Mansion verfilming. De studio lijkt redelijk wat vertrouwen te hebben in de film.

Disney heeft besloten de film een nieuwe releasedatum te geven, maar niet getreurd. In plaats van te worden uitgesteld, zal Haunted Mansion namelijk twee weken eerder de bioscopen bereiken op 28 juli.

De film wordt een reboot en is gebaseerd op de gelijknamige attractie uit Disneyland. Al in 2003 werd er een verfilming gemaakt van The Haunted Mansion, toen nog met Eddie Murphy in de hoofdrol.

Over de film
In de reboot volgen we een arts en haar 9-jarige zoon die verhuizen naar een vreemd herenhuis in New Orleans waar ze een nieuw leven willen beginnen. Ze ontdekken echter dat het huis veel meer is dan waar ze op gerekend hadden en zoeken contact met een priester, een mislukte paranormaal expert, een helderziende en een knorrige historicus.

De reboot heeft ook weer een ware sterrencast tot zijn beschikking. Er zijn namelijk rollen voor onder meer Rosario Dawson, Jamie Lee Curtis, Owen Wilson,Danny DeVito, Tiffany Haddish, LaKeith Stanfield, Chase Dillon, Jared Leto en Winona Ryder.

Haunted Mansion krijgt dus een release op 28 juli in de Verenigde Staten. Echter, in Nederland staat de releasedatum nog altijd op 9 augustus, hoewel dit naar alle waarschijnlijkheid nog zal veranderen.

NieuwsFilm

meest populair