Natalie Portman werd ontslagen uit deze grote film met Leonardo DiCaprio

Natalie Portman werd ontslagen uit deze grote film met Leonardo DiCaprio

Het valt wel te begrijpen.

Een van Leonardo DiCaprio's eerste echt grote films was Romeo + Juliet van Baz Luhrman. Hierin speelde ook bijna Natalie Portman, maar zij werd ontslagen uit de productie. Nu krijgen we te horen waarom.

Romeo + Juliet kwam in 1996 uit, maar het jaar daarvoor wist Portman nog een bijrolletje te bemachtigen in de magistrale Heat. In 1994 was ze juist weer te zien in Leon. Ze was dus, ondanks het feit dat ze nog jong was, al een grote naam aan het worden. Voor Romeo + Juliet was ze echter té jong.

Plan
Normaalgesproken zou Portman de hoofdrol hebben gespeeld, maar hier werd uiteindelijk toch vanaf gezien. De reden hiervoor? DiCaprio was 21 en de studio vond het niet kunnen om de 13-jarige Portman tegenover hem te zetten. Op het laatste moment werd hier dus vanaf gezien en werd ze vervangen door Claire Danes. Laatstgenoemde was destijds 17.

Portman, eveneens bekend van Black Swan en Annihilation, laat zich erover uit: "Het was een gecompliceerde situatie. Ik was 13, Leonardo 21. Baz vond het uiteindelijk niet echt kunnen, maar het was wel een soort van wederzijdse beslissing dat het gewoon geen al te goed idee was".

Leeftijdsverschillen
De laatste jaren wordt er beter gelet op grote leeftijdsverschillen, al gaat dit soms ook wel iets te ver. Zo kreeg de 42-jarige Ryan Gosling nog niet zo heel lang geleden tamelijk veel kritiek, omdat hij 10 jaar ouder is dan zijn Barbie-tegenspeelster Margot Robbie. Meer daarover lees je hier.

Vroeger maakte dit allemaal minder uit. Denk bijvoorbeeld maar aan Poison Ivy uit 1992, waarin een destijds 17-jarige Drew Barrymore gekoppeld werd aan de destijds 57-jarige Tom Skerrit. Een leeftijdsverschil van dus maar liefst 40 jaar. Regisseuse Katt Shea zei recentelijk nog dat het hedendaagse Hollywood daar vandaag de dag niet meer mee wegkomt.

NieuwsFilm

meest populair