Producent van Pixar's 'Lightyear' denkt te weten wat er mis is gegaan met de spinoff

Producent van Pixar's 'Lightyear' denkt te weten wat er mis is gegaan met de spinoff

De film was een grote flop voor de animatiestudio.

Vorig jaar verscheen de nieuwe Pixar-film Lightyear in de bioscopen. Het werd een zeldzame flop voor de animatiestudio. De film bracht een karige $218 miljoen op tegen een budget van $200 miljoen. Pixar-producent Pete Doctor denkt te weten wat er mis is gegaan.

Veel Toy Story-fans waren verward over de bedoeling van Lightyear. Het is geen Toy Story 5 en het is ook geen prequel van Toy Story. In plaats daarvan is het een film die in de wereld van Toy Story diende als inspiratie van de Buzz Lightyear poppen. Een verwarrend concept dat de marketing van de film niet duidelijk wist te communiceren.

"Waar zijn Woody en Rex?"
In een interview met The Wrap sprak Pixar-producent Pete Doctor over het falen van Lightyear. "We hebben veel interne gesprekken hierover gehad" zegt de producent. "We houden allemaal van de film en het verhaal. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat de film te veel vroeg van het publiek. Mensen zien Buzz Lighyear en vragen zich af: 'Waar is mr. Potato Head en Woody en Rex?' Maar dan zitten we opeens midden in een science-fiction-film."

"We hebben de verwachtingen van het publiek niet waargemaakt."
"Ik denk dat het verhaal en de personages te afstandelijk zijn." Vervolgt de regisseur van Up en Inside Out. "Het is echt een Science-Fiction-film en niet een gezellige familiefilm zoals Toy Story. Ik denk dat er een groot verschil was met wat het publiek verwachtte van de film en de film die wij ze hebben laten zien."

Niet lang na het falen van Lightyear kondigde Pixar Toy Story 5 aan. Een duidelijk teken dat de animatiestudio niet van plan is om dezelfde fout nog eens te maken. Je kan Lightyear nu bekijken op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair