Deze actrice was bijna de ultieme ster in hitfilm 'Sister Act'

Deze actrice was bijna de ultieme ster in hitfilm 'Sister Act'

Het scheelde niet veel of de hoofdrol van Sister Act was vervuld door een heel andere actrice dan Whoopi Goldberg.

De film Sister Act is onlosmakelijk verbonden met Whoopi Goldberg die de hoofdrol speelt in de komedieklassieker uit 1992. Maar het scheelde niet veel of de rol van het hoofdpersonage Deloris Van Cartier was door heel iemand anders vertolkt.

Actrice Bette Midler was namelijk heel dichtbij, zo vertelt ze tegenover Variety. Naar eigen zeggen was ze gevraagd voor de hoofdrol, maar weigerde ze die vanwege het kostuum. ''Ze benaderden mij voor Sister Act, maar ik zei dat fans mij niet willen zien met een kap op mijn hoofd'', aldus de Amerikaanse.

Bang voor kostuum
''Dat geloof je toch niet? Dat is toch onzinnig?'', gaat Midler verder. ''Jeffrey Katzenberg belde me elke dag op. Maar ik hield voet bij stuk omdat ik echt bang was voor het kostuum. Is dat niet verbazingwekkend? Ik kan alles dragen behalve een nonnenpak?''

De 77-jarige Midler vindt nog steeds dat Whoopi Goldberg de rol in Sister Act geweldig vertolkt heeft. ''Ze was er perfect voor'', stelt Midler, die later nog werd gevraagd voor de rol van Misery. ''Maar ook dat kon ik niet. Het was te gewelddadig en het personage helemaal niet grappig.''

Luister hieronder wat Bette Midler vertelt over Sister Act:


Nieuwe film in de maak
Momenteel is Sister Act 3 in de maak. De film wordt geregisseerd door Tim Federle, die ook High School Musical bedacht. Het nieuwe is deel is naar verwacht in 2024 te zien.



NieuwsFilm

meest populair