Slechts 2 shots uit 'Avatar: The Way of Water' bevatten geen computeranimatie

Slechts 2 shots uit 'Avatar: The Way of Water' bevatten geen computeranimatie

De beelden zijn lastig te onderscheiden!

Avatar wordt vanaf het eerste deel al geprezen om de baanbrekende technieken. Het tweede deel wordt wederom gedragen door CGI, maar nu onthult het team achter de VFX dat er twee shots zijn waar geen CGI bij van pas komt.

De grootste reden van het succes van de Avatar-reeks is de zogenoemde motion capture-techniek. Met deze techniek worden echte acteurs door computeranimatie veranderd in de avatars die wij zien op het witte doek.

Vol visuele effecten
Avatar: The Way of Water is volledig geanimeerd en zit vol visuele effecten, maar er zijn tóch enkele shots die de techniek niet bevatten. In een recent interview met Metro legt het team achter de visuele effecten uit dat er twee shots zijn zonder enige CGI.



Supervisor van de VFX in de film Eric Saindon vertelt dat het oog van Spider (gespeeld door Jack Champion) geen CGI bevat. Ook is er een shot van de bodem van de oceaan die geen enkel stukje animatie bevat. Dan moet de kijker echt goed zoeken, want het zijn slechts korte beelden in een zee van computeranimatie.

Aangepast
Het team stelt overigens dat er veel live-action-beelden in de film zitten, maar dat deze in de postproductie en nabewerking allemaal zijn aangepast met visuele effecten.

NieuwsFilm

meest populair