Tweede 'Shazam!'-film gaat duidelijk geen wonderen verrichten

Tweede 'Shazam!'-film gaat duidelijk geen wonderen verrichten

Shazam! Fury of the Gods lijkt matige box office-start te hebben.

Eerder deze maand trapte Ant-Man and the Wasp: Quantumania het jaar af voor Marvel. Voor DC is het Shazam! Fury of the Gods die de kick-off doet. Nu is bekend hoe de box office het voor die film hoogstwaarschijnlijk gaat doen.

Waar de derde Ant-Man ruim $105 miljoen ophaalde in het eerste Noord-Amerikaanse weekend, is de verwachte score voor de tweede Shazam! een stuk minder indrukwekkend. Box Office Pro vermoedt dat de film niet eens tot de helft van Ant-Man 3 komt.

Bescheiden start
Met een budget van $125 miljoen is Fury of the Gods zeker niet de meest prijzige productie en vooraf was al duidelijk dat Shazam! niet heel hoog op het lijstje van het grote publiek staat. Het eerste deel uit 2019 kwam tot "slechts" $366,1 miljoen.

Box Office Pro denkt dat de tweede film over de gespierde superheld tot zo'n $43-52 miljoen gaat opleveren in het eerste Noord-Amerikaanse weekend. Wereldwijd zal de teller na de eerste dagen vermoedelijk niet verder komen dan zo'n $100-120 miljoen.


DC Universe
Het mag duidelijk zijn dat ook Shazam! Fury of the Gods niet de film gaat worden die het geplaagde DC Universe weer op de kaart gaat zetten. Mogelijk moeten we daarvoor wachten tot The Flash die in juni verschijnt.

David F. Sandbergs Shazam! Fury of the Gods gaat op 16 maart in première in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair