Wist je dat Ryan Gosling Rachel McAdams wilde laten ontslaan van 'The Notebook'?

Wist je dat Ryan Gosling Rachel McAdams wilde laten ontslaan van 'The Notebook'?

De twee sterren hadden constant ruzie achter de schermen.

In 2004 verscheen de romantische film The Notebook, gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Sparks. De film werd een kaskraker en betekende de grote doorbraak voor hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams. De film had er echter wel heel anders uit kunnen zien...

Wat veel mensen namelijk niet weten is dat er achter de schermen de nodige spanningen waren tussen de twee hoofdrolspelers. Volgens verschillende bronnen zou Gosling zelf tijdens de opnames van The Notebook hebben geprobeerd om McAdams te laten ontslaan.

De reden hiervoor? De twee sterren hadden vaak ruzie en niet konden goed met elkaar overweg.

Problemen
Op een gegeven moment zou Gosling zich zelfs zo geërgerd hebben aan McAdams dat hij afstapte op regisseur Nick Cassavetes. Enige tijd geleden liet laatstgenoemde zich hier al over uit: "Misschien zou ik dit niet mogen zeggen, maar op een dag waren ze echt allebei woedend".

"Ryan kwam vervolgens naar me toe en vroeg me toen: "Kan je haar alsjeblieft van de set afhalen en voor een andere actrice zorgen, iemand met wie ik wel kan werken? Ik kan dit niet. Met haar kom ik gewoon echt nergens". Het verliep alles behalve soepel...".

Andere methode
Cassavetes verving McAdams niet, maar kwam wel met een andere methode. Hij zette de twee acteurs tegenover elkaar en ze mochten voluit brullen en schreeuwen, voordat ze weer doorgingen met werken. Blijkbaar hielp dit.

Zo vervolgt de filmmaker: "Ik denk dat Ryan het toen knap vond dat ze voor zichzelf opkwam en Rachel was blij dat ze even alles konden zeggen. Ik geef toe dat het nog niet altijd even makkelijk was, maar het was wel vele malen beter dan tevoren".

Reactie
Vele jaren geleden liet Gosling zich hier ook al over uit: "Als ik eerlijk ben, denk ik dat we het niet goed met elkaar konden vinden op de set. Maar de chemie tussen ons was wel duidelijk aanwezig op het scherm en dat heeft de film uiteindelijk gemaakt tot wat het is geworden"

Hoewel er dus wel wat spanningen waren tussen Ryan Gosling en Rachel McAdams tijdens de opnames van The Notebook, heeft dit uiteindelijk wel geleid tot een prachtige film. Bekijk de trailer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair