Jons Klaessens


Jons Klaessens
2

Recensies

2,19K

Views

Film- en serierecensent
Schrijft voor FilmTotaal sinds april 2024

Auteur
Jons is freelance recensent voor films en series, voor zowel FilmTotaal als SerieTotaal. Daarnaast schrijft hij ook voor het genrefilmblad Schokkend Nieuws en doet hij de recensies voor de online radiozender Broadcast Amsterdam.

Achtergrond en focus
Toen Jons op zestienjarige leeftijd The Silence of the Lambs op een zolderkamer van een vriend keek, klikte er iets. De meesterlijke manier waarop regisseur Jonathan Demme en de crew speelden met perspectief om de kijker in de schoenen van Clarice Starling te plaatsen liet hem maar niet los. Opeens was een liefde voor cinema geboren, met extra aandacht voor horror. De master Film Studies aan de UvA bood een academische achtergrond, maar je begrijpt film pas echt als je er heel veel kijkt, en dus probeert Jons minimaal één film per dag af te strepen.

Favoriete genres en films
Genrefilms zoals horror, science fiction en thrillers zullen altijd de voorkeur hebben, maar realistische drama’s over de levens van alledaagse mensen kan Jons ook waarderen. Favorieten die eruit schieten zijn de vleselijke bodyhorrors van David Cronenberg en Julia Ducournau, de sociale vraagstukken van Agnès Varda, Krzysztof Kieślowski en Ken Loach, en de klassiekers van Orson Welles en Akira Kurosawa.


Neem contact op met Jons Klaessens