The Perfect Man (2005)

The story of a family that wanted it all. Never settle

Zouteloze romkom die functioneert als vehikel voor kindsterretje Hilary Duff.
play

4,6 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Tiener Holly Hamilton (Hillary Duff) is het zat om steeds te verhuizen als haar alleenstaande moeder Jean (Heather Locklear) weer eens in een relatiecrisis zit. Om haar een beetje afleiding te bezorgen na haar laatste mislukte relatie bedenkt Holly het perfecte plan voor de perfecte man...een denkbeeldige geheime bewonderaar die Jean het hof maakt om haar gekrenkte ego weer een beetje op te vijzelen. Als de virtuele relatie echter begint, moet Holly een geschikte minnaar vinden. Ze vraagt of de charmante en knappe oom (Chris Noth) van haar vriendin het gezicht achter alle briefjes en cadeautjes wil zijn. Holly moet steeds drastischere maatregelen nemen om de leugen in stand te houden en het geluk van haar moeder te beschermen... maar wat als intussen de echte perfecte man voorbij komt?

Regie
Mark Rosman
Cast
Hilary Duff, Chris Noth, Heather Locklear, Ben Feldman, Michelle Nolden, Kym Whitley, Caroline Rhea, Mike O'Malley, Vanessa Lengies, Philip Akin, James McGowan, Gerry Mendicino, Maggie Castle, Carson Kressley, Aria Wallace.
Release
17.06.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Rosman | Cast: Hilary Duff (Holly Hamilton), Heather Locklear (Jean Hamilton), Chris Noth (Ben), Ben Feldman (Adam), e.a. | Speelduur: 100 min.

Met een beetje talent, fantasie, originaliteit en inzet kun je van het meest nietszeggende opzetje nog een leuke film maken. Neem nou deze: alleenstaande moeder is op zoek naar de ideale vent maar ziet zichzelf om de één of andere reden alsmaar met losers opgescheept. Na iedere onvermijdelijk mislukte ‘relatie’ is haar reactie simpel en primair: zo snel mogelijk verhuizen naar een nieuwe stad, met nieuwe mannen en nieuwe kansen. Haar tienerdochter wordt wanhopig van dit vluchtgedrag; zij zou zo graag eens ergens blijven, echte vrienden maken, verliefd worden op een leuke jongen. Het jongste dochtertje ondergaat dit alles laconiek en zorgt voor de nodige ‘comic relief’. Klinkt als een suf idee, maar er is een aardige romcom uit voortgekomen, met een charismatische cast, grappige vondsten en aanstekelijke liedjes. Die film is sinds jaar en dag te huur bij uw lokale videotheek en heet Mermaids.

Er is dan ook geen enkele goede reden te bedenken om bij de bioscoop in de rij te gaan staan voor het slappe Hilary Duff-vehikel The Perfect Man, dat hetzelfde idee op een abominabel ongeïnspireerde manier uitwerkt. Mermaids (met Cher, Winona Ryder en een piepjonge Christina Ricci) is allesbehalve een meesterwerk, maar wie hem vergelijkt met dit gloednieuwe wanproduct uit Hollywood zal al snel terugverlangen naar 1990. Een film die dat voor elkaar krijgt is per definitie kwaadaardig.

videotrailers & clips

Laatste reacties

cag200

"...Met Chris Noth?? Die Lul uit sex & the city? Gaat hij met Heather naar bed? Die film hoef ik n......"

crazytiger

"...Leuke film, de informatie die hierboven staat klopt niet helemaal maar de film is wel de moeite waar......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Perfect Man

acties