White Noise (2005)

The dead are trying to get a hold of you.

Een gemiste kans.
play

4,7 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Horror
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Canada
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Het rustige leven van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) verandert op slag door de onverklaarbare dood van zijn vrouw Anna. Een tijd daarna wordt Jonathan benaderd door een man die beweert contact te hebben met de overleden Anna via EVP - Electronic Voice Phenomenon - waarbij de doden via audio en video apparatuur communiceren met de levenden. Jonathan staat eerst nogal sceptisch tegenover dit verhaal maar gelooft al snel dat de boodschappen werkelijk van Anna komen. Zijn speurtocht via de EVP en de bovennatuurlijke berichten openen een deur naar de andere wereld, waardoor iets onaangenaams zijn leven binnendringt.

Regie
Geoffrey Sax
Cast
Michael Keaton, Deborah Kara Unger, Ian McNeice, Mike Dopud, Chandra West, Keegan Connor Tracy, L. Harvey Gold, Brad Sihvon, Sarah Strange, Marsha Regis, Mitchell Kosterman, Nicholas Elia, Miranda Frigon, Amber Rothwell, Suzanne Ristic.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 91.196.419
Release
07.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Geoffrey Sax | Cast: Michael Keaton (Jonathan Rivers), Chandra West (Anna Rivers), Deborah Kara Unger (Sarah Tate), Ian McNeice (Raymond Price) e.a.

Geloof het of niet, maar ghostbusters bestaan echt! Even Googlen, en je vindt zonder veel moeite talloze sites van mensen die rondbanjeren op begraafplaatsen en in spookhuizen, op zoek naar geesten. Met een beetje geluk kom je op dergelijke sites zelfs opnames tegen van EVP’s, kort voor Electronic Voice Phenomena. Dit zijn audiofragmenten van ruis, opgenomen met een cassetterecorder of computer, waarin met een beetje goede wil stemmen zijn te herkennen. Dit zouden volgens de spokenjagers de stemmen zijn van overledenen die met ons proberen te communiceren. Hoe absurd dit gegeven misschien ook lijkt, het vormt een prima uitgangspunt voor een bovennatuurlijke thriller. En dit is precies wat White Noise pretendeert te zijn. Maar slecht afgestelde radio’s, flikkerende tv-schermen en vervaarlijk uitziende schimmen kunnen niet verhullen dat het hier het zoveelste slappe seriemoordenaarverhaaltje betreft, waarvoor de makers slechts respect verdienen voor het feit dat ze de lange aaneenschakeling van clichés hebben weten te overtreffen met ongeïnspireerde regie, slechte en overbodige special effects en een script waarin logica en menselijkheid ver te zoeken zijn.

Michael Keaton speelt Jonathan, een succesvolle architect die gelukkig getrouwd is met Anna, die zó perfect is – hevig verliefd op Jonathan, een succesvol auteur, knap als een fotomodel, een goede moeder en ook nog eens zwanger – dat er wel iets fout moet gaan. En jawel, Anna komt te overlijden onder mysterieuze omstandigheden. Niet lang na dit voorval wordt Jonathan benaderd door de paragnost Ray, die beweert boodschappen van Anna te ontvangen via zijn radio. Jonathan raakt al snel geobsedeerd door deze zogenaamde EVP’s, helemaal als blijkt dat de boodschappen van zijn overleden vrouw aanwijzingen bevatten voor ongelukken en moorden die nog moeten plaatsvinden.

videotrailers & clips