6,1 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Algerije
  • België
113 Min Frankrijk

Algiers in de winter van 2003. Sinds het begin van de terroristische aanslagen wonen een moeder, een dochter en een prostituee in een hotel in het centrum van de stad. Dochter Goucem leidt een geëmancipeerd leven dat ze verdeelt over haar werk bij een fotograaf, haar genereuze en getrouwde minnaar, die weigert zijn vrouw te verlaten, en de gewaagde weekends die ze doorbrengt in discotheken.

Regie
Nadir Moknèche
Cast
Lubna Azabal, Serge Avedikian, Baya Belal, Biyouna, Lounès Tazairt, Nadia Kaci, Florence Giorgetti, Abbes Zahmani, Samir Abdoun, Nadir Moknèche, Kamel Abdeli, Jalil Naciri, Akim Isker, Maël Atoui, Mohand Azzoug, Fawzi B. Saichi, Rabah Aridj, Cheb Abdou Jr., Nabil Abada, Moussa Rerzki, Fadila Ouabdesselam, Hafsa Zinai Koudil, Nawel Zwit, Aida Yahiaoui, Amine Bouadda, Cherif Laribi, Mohamed Ihamichene, Youcef Silhat, Yahia Ikhechanene, Karim Chine, Erwanne Kenza Mas, Fatma Kabouya, Djamel Bouazama, Linda Slimani, Mohamed Ourdache, Zizek Belkebla, Nawal Scandar, Lynda Harchaoui, Louiza Habani, Djazia Lounissi, Rachid Fekar, Hayet Bouabdalah, Samir Guittara, Leila Mahamedi, Sabeha Mokneche, Akim Fabien Busetta, Waguih Takla, Haffira Sellami, Nathalie Karsenty, Leila Faidi, Ali Harrat, Mourad Yekour, Mourad Zerouni, Sarah Mas, Souad Sarri, Zaki Moulay, Abdelghani Oulebsir.
Release
01.01.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Nadir Moknèche | Cast: Lubna Azabal (Goucem), Biyouna (Papicha), Nadia Kaci (Fifi), Jalil Naciri (Samir) e.a. | Duur: 113 min.

Goucem, een jonge vrouw van 27, maakt zich tijdens haar werk op om vervolgens na een redelijk expliciete sexscène met een getrouwde dokter een postcoïtale sigaret op te steken. Nadat hij haar verlaten heeft vertrekt ze naar een hippe disco waar volop geflirt en gedanst wordt, om een leuke jongen te versieren waar ze vervolgens sex mee heeft. Als tijdens de avond ook nog eens haar loon wordt gejat door een zakkenroller lijkt er geen twijfel meer over te bestaan: dit moet zich wel in een grote Westerse stad afspelen. Dit beeld wordt genuanceerd als je weet dat de dokter weg moet om slachtoffers van het terrorisme te helpen en Goucem steeds als ze de straat op gaat even een doek over haar hoofd trekt. We bevinden ons immers in het Algiers van 2003, de hoofdstad van Algerije. Net zoals de titel, die het Franse 'Algérie' en het Arabische 'El Djazaïr' combineert, balanceert de stad waar de film zich afspeelt op een dun draadje tussen de Westerse en Islamitische wereld.

Dit contrast vormt de basis van de film. Niet alleen de personages zoeken het juiste evenwicht, ook de subplotjes en het visuele karakter van de film worden erdoor bepaald. De TV toont afwisselend beelden van de laatste terreuraanslag en een reportage over plastische chirurgie in Miami, wanneer Goucem en haar moeder Papicha een traditionele begraafplaats bezoeken zien we op de achtergrond een moderne snelweg en in de disco danst op het verhoginkje een buikdanseres. Dochter Goucem, moeder Papicha en hoer Fifi proberen zich in deze schizofrene samenleving staande te houden; dit zorgt natuurlijk voor het nodige drama, dat echter nooit vervalt in moslim- dan wel westenbashen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Viva Laldjérie

acties