The Amityville Horror (2005)

Based on the true story.

The Amityville Horror is zeker geen slechte film, maar een klassieker in zijn genre zal het ook nooit worden. Neemt niet weg dat het garant staat voor anderhalf uur pretentieloos vermaak.
play

5,1 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Op 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Helaas werd hun droom een nachtmerrie toen zij enkele weken later werden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.

Regie
Andrew Douglas
Cast
Ryan Reynolds, Chloe Moretz, Rachel Nichols, Philip Baker Hall, Jimmy Bennett, Melissa George, Jesse James, Annabel Armour, Rich Komenich, Danny McCarthy, Brendan Donaldson, Isabel Conner, David Gee, Nancy Lollar, José Taitano.
Budget
$ 19.000.000
Opbrengst
$ 108.047.131
Release
15.04.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Douglas | Cast: Ryan Reynolds (George Lutz), Melissa George (Kathy Lutz), Jesse James (Billy Lutz), Jimmy Bennett (Michael Lutz, Chloe Moretz (Chelsea Lutz) e.a. | Speelduur: 89 min.

Stel je voor, je hebt net een veel te duur droomhuis gekocht waar je gelukkig oud kan worden met je gezinnetje, maar binnen een maand maakt dat huis je compleet gestoord. Dat overkomt George Lutz in de horrorfilm The Amityville Horror. Hoe eng is een huis met een slecht humeur? In ieder geval eng genoeg om Amerikanen massaal de bios in te krijgen. In het openingsweekend bracht de film al 55 miljoen dollar op. Niet slecht voor een remake van een niet eens zo spectaculaire horrorfilm uit de 70’s.

Het rustieke dorpje Amityville wordt eind 1974 opgeschrikt door een gruwelijk familiedrama. In het holst van de nacht schiet Ronald DeFeo zijn hele familie dood. Naderhand vertelt de jonge moordenaar dat stemmen in het huis hem dwongen de moorden te plegen. Zijn verwarde verhaal wordt natuurlijk niet geloofd. Het huis staat maanden leeg, totdat George en Kathy Lutz hun intrek in het eeuwenoude pand nemen. Het lijkt een geschenk uit de hemel, maar het gaat al snel mis. George begint zich erg vreemd te gedragen: hij wordt steeds agressiever en trekt zich terug in de kelder van het huis. Daar praten stemmen op hem in. Stemmen die hem opdragen zijn gezin te vermoorden. Kathy heeft niks door, maar haar kinderen Billy, Michael en Chelsea lopen groot gevaar. Al snel gaat het van kwaad tot erger.

videotrailers & clips

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Een wat ondergewaardeerde film in mijn opinie. Je zit toch anderhalf uur gekluisterd aan de buis en......"

Steve-O

"...Schrikmomenten helpen echt niet in de regen met flitsen en denderende onweer.. Maar los van dat was......"

Lord Voldemort

"...Spannende film. Ryan Reynolds is een goede acteur!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Amityville Horror

acties