Red Dragon (2002)

Meet Hannibal Lecter For The First Time

Reviews (2)

Olrik

Avatar

Red Dragon is een remake van de door Michael Mann geregiseerde film Manhunter en is een prequel van de met oscars bekroonde, The Silence of the Lambs.
Ik ben altijd al fan geweest van Manhunter en ik vind het een uiterst smaakvolle film, maar het verhaal van Thomas Harris komt naar mijn mening veel beter tot zijn recht in Red Dragon.
Om te beginnen moet ik gewoon zeggen wat een geweldig goede cast deze film heeft, Anthony Hopkins als de slimme en manipulatieve Hannibal Lecter, Edward Norton als de rusteloze FBI- agent Will Graham, Ralph Fieness als de ijskoude seriemoordenaar Francis Dolarhyde, Philip Seymour Hoffman als de geniepige journalist Freddy Lounds, Harvey Keitel als Will Grahams baas Jack Crawford en Emily Watson als de blinde verpleegster Reba McClane.
Niet alleen de cast is heel goed en getalenteerd, maar ook het verhaal is erg goed uitgewerkt en geeft je veel antwoorden die je zocht na het te hebben gezien van The Silence of the Lambs.
Goede film met een heel duistere en grimmige ondertoon en fantastisch acteerwerk met name van Anthony Hopkins die gewoon perfect is als Dr. Hannibal Lecter.

8.0 / 10

Kenji

Avatar

Ik heb laatst Manhunter (de eerste verfilming van Red Dragon, uit 1986) nog eens zitten kijken, en die is toch een heel stuk beter dan deze film. Red Dragon heeft Hopkins als Lecter (in een behoorlijk uitgebreide rol t.o.v. het boek, als ik het me goed herinner) en Edward Norton is natuurlijk nooit slecht... maar Manhunter kan bogen op het superieure stilisme van Michael Mann en toont beter het gekwelde karakter van Will Graham. Ook is Brian Cox als Hannibal Lecktor (sic!) effectiever dan Hopkins in deze film (Hopkins in SotL blijft onovertroffen).