Night Watch (2004)

All That Stands Between Light And Darkness Is The Night Watch.

De grootste kaskraker uit de Russische geschiedenis mag dan wel niet zo uitleggerig zijn, het is een 'hell of a ride'. Een fantasy van apocalyptische proporties.
play

6,1 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Horror
  • Thriller
  • Rusland

Wanneer de nacht valt, is het moment van het Kwade aangebroken. Zwarte magiërs, vampieren en andere schepsels komen tot leven. Toch zijn er mensen die het opnemen tegen deze bovennatuurlijke wezens, al eeuwenlang leven ze het verdrag na dat lang geleden werd getekend tussen de krachten van Licht en Duister. Ze noemen zichzelf de Nachtwacht.

Alt titel
Nochnoy dozor
Regie
Timur Bekmambetov
Cast
Konstantin Khabensky, Galina Tyunina, Valeri Zolotukhin, Yuri Kutsenko, Vladimir Menshov, Viktor Verzhbitsky, Mariya Poroshina, Aleksei Chadov, Zhanna Friske, Mariya Mironova, Dmitry Martynov, Aleksandr Samojlenko, Aleksei Maklakov, Rimma Markova, Ilya Lagutenko.
Budget
$ 4.200.000
Opbrengst
$ 33.951.015
Release
27.06.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Timur Bekmambetov | Cast: Konstantin Khabensky (Anton Gorodetsky), Valdimir Menshov (Geser), Victor Verzhbitsky (Zavulon), Maria Mironova (Irina) e.a. | Speelduur: 114 minuten

Op het gebied van de ruimtevaart heeft Rusland de Verenigde Staten altijd aardig kunnen bijbenen. Sterker nog, een beetje Trivial Pursuitspeler weet dat Joerie Gagarin, een Rus, de eerste man in de ruimte was. De rivaliteit tussen beide landen is altijd groot geweest, maar zo spannend als de Space Race, zo saai is de strijd in de cinemabranche. Rusland mag op het artistieke vlak dan wel een trendsetter zijn geweest (films als Pantserkruiser Potemkin en The Man with the Movie Camera zorgden wereldwijd voor heel wat opschudding), in commercieel opzicht doet Rusland simpelweg niet mee.

Misschien komt daar binnenkort verandering in, want vanaf vandaag draait de grootste Russische kaskraker aller tijden in de bioscoop. Nightwatch (Nochnoi Dozor) was niet alleen succesvol in eigen land, maar heeft inmiddels overal ter wereld fans gemaakt. De sleutel tot dit succes ligt niet in het klonen van een geslaagde Hollywoodproductie (want wie zit nou op een Russisch aftreksel te wachten?), maar in het verfilmen van een populaire fantasytrilogie van eigen bodem, geschreven door Sergei Lukyanenko. Zijn werk is nauwelijks vertaald en voor niet-Russen tamelijk onbekend. Nightwatch is het eerste deel uit de trilogie en later zullen nog Day Watch en Dusk Watch volgen. De oorsprong is onvervalst Russisch, maar toch kan de makers enige kopieerdrang niet ontzegd worden. Lord of the Rings, The Matrix, Blade en Star Wars leren niet alleen dat sf/fantasy-epossen al eerder als

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Night Watch Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=MovieMazzter]tsja....some is een film niet je ding. Ik ben na 30 minuten afgehaakt. Het verha......"

MovieMazzter

"...Tsja....some is een film niet je ding. Ik ben na 30 minuten afgehaakt. Het verhaal kon me totaal nie......"

topperharley

"...Potverdorie nagesynchroniseerd (en ondertiteld)! Ik had me juist zo verheugd op dit type film + bele......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Night Watch

acties