The Faculty (1998)

Take me to your teacher.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Een film waar ik nog nooit van gehoord had maar die ik toch maar eens een kans heb gegeven. Redelijke cast natuurlijk, alhoewel niet iedereen direct herkenbaar is. Robert Patrick (maniakale football coach) wel die ik voornamelijk ken van zijn rol in Terminator 2. Maar ook "onze eigen" Famke Janssen, Salma Hayek, Elijah Wood, en Josh Hartnett. De laatste in de rol van Zeke Tyler, een zittenblijver op school die echter wel werkelijk alles blijkt te weten (en zelfs meer weet dan de natuurkundeleraar die prompt aan zijn lippen hangt) en daarnaast vanuit zijn kofferbak de scholieren voorziet van alles waar zij behoefte aan hebben. Het begin van de film (soort introductie) is niet bepaald fraai en ik kan me voorstellen dat er mensen afhaken. Toch is de film best aardig voor een keer en afgezien van genoemde Zeke Tyler zijn er wel meer leuke momenten. De combinatie horror / scfi is in deze film wel op zijn plaats. Al met al zeker geen topper in dit genre maar best aardig voor een keer.
6/10

leonardus

Avatar

Een goede cast maakt nog geen goede film, en dat bewijst The Faculty.
Neem nou die coach, de voormalig tegenstander van The Terminator, kan ik in die rol niet echt serieus nemen.
Eigenlijk vind ik dit geen film van de dag waard, Maar om nou About A Boy daarvoor in de plaats te kiezen vind ik ook wel ver gaan, Ik heb het niet zo op die Hugh Grant, die eigenlijk maar 1 rol kan spelen, dat heb je na 2 keer ook wel weer gezien, veelzijdig kan je die man niet noemen, maar om verder niet af te dwalen van mijn reactie op The Faculty, stel ik voor ,maar dat is mijn mening, om gewoon een dvdtje te gaan huren als je graag een goede film wilt zien. nou ja goed, ook daar is op dit moment niet veel te halen.

Roy1978

Avatar

Ik ben een onwijze fan van Robert Rodriguez' werk... maar dit vind ik echt uit de toon. Van Spy Kids kon ik t nog begrijpen (something for the kids) maar met the Faculty... weet niet. Beetje... 'on-Rodriguez'

Gelukkig heeft hij zo een film niet meer gedaan en is t wachten op zijn nieuwe film Sin City, die gelukkig wel in de stijl zal zijn van Rodriguez... zoals we hem gewend zijn.



"I have loved and I shall love again!"

Gary Oldman as Count Dracula