Red Eye

Red Eye (2005)

Fear Takes Flight

Vier jaar na 9/11 weet Craven een totaal nieuwe wending te geven aan wat je allemaal met een vliegtuig kunt doen.
play

6,5 details

  • 85 Min
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.

Regie
Wes Craven
Cast
Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox, Jayma Mays, Max Kasch, Robert Pine, Angela Paton, Jack Scalia, Philip Pavel, Suzie Plakson, Laura Johnson, Loren Lester, Carl Gilliard, Terry Press, Mary Kathleen Gordon.
Budget
$ 26.000.000
Opbrengst
$ 57.891.803
Release
04.08.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Wes Craven | Cast: Rachel McAdams (Lisa Reichert), Cillian Murphy (Jackson Rippner), Brian Cox (Joe Reisert), Jayma Mays (Cynthia), Jack Scalia (Charles Keefe) e.a | Speelduur: 85 min.

Lisa Reichert (Rachel McAdams) heeft het niet zo op vliegen, en ze is dan ook blij met het gezelschap van de charmante Jackson Rippner (Cillian Murphy), met wie ze voor de nachtvlucht (de 'Red Eye') een drankje nuttigt en een beetje zit te flirten. In het vliegtuig blijken ze naast elkaar te zitten en het gesprek van een paar minuten geleden wordt spontaan voortgezet.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Red Eye Nieuwsberichten