Red Eye (2005)

Fear Takes Flight

Vier jaar na 9/11 weet Craven een totaal nieuwe wending te geven aan wat je allemaal met een vliegtuig kunt doen.
play

6,5 details

  • 85 Min
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.

Regie
Wes Craven
Cast
Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox, Jayma Mays, Max Kasch, Angela Paton, Robert Pine, Jack Scalia, Philip Pavel, Suzie Plakson, Laura Johnson, Loren Lester, Carl Gilliard, Terry Press, Mary Kathleen Gordon.
Budget
$ 26.000.000
Opbrengst
$ 57.891.803
Release
04.08.2005

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Wes Craven | Cast: Rachel McAdams (Lisa Reichert), Cillian Murphy (Jackson Rippner), Brian Cox (Joe Reisert), Jayma Mays (Cynthia), Jack Scalia (Charles Keefe) e.a | Speelduur: 85 min.

Wes Craven is back. De voormalige meester van de horror, de man van Nightmare on Elm Street en de Scream-trilogie, pakt het met zijn nieuwste film Red Eye een stuk subtieler aan. Geen liters bloed, geen moordende maniakken met maskers, maar claustrofobische spanning en onmogelijke dilemma's houden de kijker op het puntje van z'n stoel.

Vier jaar na 9/11 weet Craven een totaal nieuwe wending te geven aan wat je allemaal met een vliegtuig kunt doen. Volgende keer toch maar geen stoel bij het raampje vragen?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Red Eye Nieuwsberichten

Laatste reacties

DVD-maniac

"...Ik vond het een goede thriller. Cyllian Murphy (Jack Rippner) is echt creepy als ie z'n plannen ontv......"

uitje1

"...Inderdaad, na de 2de helft haak je een beetje af. Mooiste stuk was toch echt [spoiler]die pen in die......"

Jolandaap

"...Mm.. toch wel nieuwsgierig geworden door de trailer en alle reacties. Ik ben ook wel een beetje Rac......"

Red Eye

acties