Spannende parel op Netflix: 'Red Eye' scoort 80% op Rotten Tomatoes

Spannende parel op Netflix: 'Red Eye' scoort 80% op Rotten Tomatoes

'Red Eye' van Wes Craven is een thriller die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. FilmTotaal helpt je een handje om deze films weer te vinden en te bewonderen.

Zo staat op Netflix de mysterieuze thriller Red Eye van regisseur Wes Craven, die je kunt kennen van Scream en A Nightmare on Elmstreet.

Red Eye
De film uit 2005 heeft een hoofdrol voor Rachel McAdams. Bijrollen gingen naar onder meer Cillian Murphy, Brian Cox, Jayma Mays. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (80%): "Met solide vertolkingen en een strakke regie van Wes Craven is Red Eye een vlotte, spannende thriller."

Reacties
"Eén van de sterke punten van Red Eye is het strakke en spannende plot. De film verspilt geen tijd met het opzetten van het conflict en houdt het publiek de hele tijd betrokken. De claustrofobische setting van het vliegtuig draagt ??bij aan de spanning, waardoor elk moment urgenter en intenser aanvoelt." schreef Camila D op Rotten Tomatoes.



Cassie schreef op Rotten Tomatoes: "Fantastische film! Hoewel vliegtuigfilms vaak voorspelbare plots volgen, koos deze voor een unieke aanpak. Ik raad het ten zeerste aan met een perfecte 10/10; de spanning was uitzonderlijk!"

Op Netflix
De $26 miljoen kostende film was een succes en bracht meer dan $57 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Lisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.

NieuwsFilm

meest populair