Red Eye (2005)

Fear Takes Flight

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Geen slechte film, maar zeker geen topper.

De film begint aardig, een beetje op z'n final destinations... alle kleine details zijn belangrijk die later op een grote of kleine manier iets kunnen betekenen in de verhaallijn. Ook murphy en McAdams zijn een solide duo die vooral in het middenstuk de film boven water houden, want waar de film in het begin goed opbouwt, de finale genoeg vaart haalt is het in het middenstuk toch allemaal net iets té langdradig om echt geboeid te blijven kijken, iets waar enkel de 2 hoofdpersonages nog halvelings voor zorgen omdat ze hun rol met verve spelen.
Regisseur is Wes Craven en dat is toch te merken, want ondanks dat deze film in 2005 is uitgekomen heeft de film een hoog 90's gehalte. iets wat films uit die tijd soms nog met de hakken over de sloot haalt door de tijdsgeest, maar iets wat in een film van 2005 nogal averechts werkt.

Toch is Red Eye een amusante triller met een uitstekend spelend duo in een rare, ietwat gedateerde sfeer.

6/10

Rianne

Avatar

Vond het toch wel beter dan een middelmatige thriller. Inderdaad niet super spannend, maar toch zeer aardig uitgewerkt. Een logische opbouw, goed verhaal en goed acteerwerk maken het tot een uitstekende thriller. Lekker vlot tempo erin en ik werd helemaal meegesleurd in de film. Hoe Cillian Murphy haar benaderd en op haar in speelt; super!

Veel gehoorde kritiek is dat de film zo kort duurt en dat het voorspelbaar is en veel clichés bevat. Bijna al dit soort thrillers barsten van de clichés en verhaallijnen die al tien keer eerder zijn voorgekomen. Alleen degenen die het interesssant dan wel vermakelijk uitwerken, kunnen boven de middelmaat uitstijgen. Hier vond ik dat aardig gedaan.
Het feit dat deze regisseur heeft begrepen dat je films als dit niet zo lang moet uitrekken, maar lekker kort kunt houden is ook een pluspunt!

Wat mij betreft een aanrader, geen slechte keuze voor een spannend avondje op de bank.

Memento

Avatar

Ik heb 'm gisteren gezien. Ik vond 'm wel aardig, maar niet zo goed als ik gedacht had. Vanaf het moment dat ze uit het vliegtuig gaan stort het in.

En wat een irritante reclames kregen we ervoor zeg. Eerst een tandenknarsende interpretatie van "Romeo & Juliet" voor een jeanslijn van H&M, en daarna nog een kort Nederlands filmpje genaamd "Het rijexamen". Het was 35 minuten reclame voor een film die iets van 80 minuten duurt.