Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

Fantasy Becomes Reality

Reviews (2)

BassO

Avatar

Deze film is zonder meer erg mooi, hoewel sommige effecten alweer gedateerd zijn. Ook merk je erg veel verschil in kwaliteit tussen de karakters. Het grootste probleem van deze film is echter dat de verhaallijn erg zwaar leunt op aziatische filosofieen waar wij kaaskoppen geen verstand van hebben en ook niet echt op zitten te wachten als we een animatiefilm gaan kijken. De kern van het verhaal speelt namelijk om het conflict tussen de 'geest' van de planeet aarde en de 'geest' van een stuk planeet dat na zijn verwoesting op aarde is gestort. Vandaar dus 'The Spirits Within'. Maar voordat je de ghostbusters-factor voorbij bent en deze oosterse wijsheid accepteert, heb je al te veel gemist. Niettemin toch een visueel feestje.

Scarface

Avatar

Ik ben dus een van de enorme Final Fantasy fans op de wereld, heb haast elke deel gespeeld behalve een paar. Ik had deze film tot de helft gekeken en was absoluut teleurgesteld. Deze film heeft niets met Final Fantasy de game-series te maken. Enige wat ik erover kan zeggen is dat dit de beste en mooiste animatiefilm OOIT gemaakt is. Vergeet die lelijke troep die Dreamworks en Pixar maakt. Dit zal je 'mind blowen', Ongelovelijk mooie animaties. Zoals cyphax al zei, op een gegeven moment lijkt het net alsof je een echte film zit te kijken en vergeet je dat het eigenlijk een animatie is. Ongelovelijk gewoon.

Jammer dat het verhaal mij niet boeide, misschien door het feit dat er geen ondertitels waren op de schijfje van waar ik het keer, maar dat wordt een herkansing vanavond, ik ga hem kijken dus.