Millions (2004)

Can anyone be truly good?

discussie

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Soufian

Avatar

Ach,
Snap echt niet dat mensen over een ondertiteling discusseren.
Doe mij maar elke film zonder ondertiteling puur in het engels, dan leer je nog eens wat, en weet je ook gelijk wat diegene echt zegt.
In plaats van een niet-kloppende ondertiteling.

Thiver

Avatar

Bongwater "Even over ondertiteling : In Belgie moet je echt vertaler/tolk of Germaans filoloog zijn om te mogen ondertitelen, waar in Nederland (en zeker bij de commercielen) elke prutser met een woordenboek aan de slag kan. Het is een vak apart (en nog zwaar onderbetaald ook)
Wat dacht je van dit "pareltje" ? In Dr. Quinn, Medicine Woman, zegt Dr. Quinn : "I have to go, gotta make a few calls" Ze bedoelt "housecalls" of huisbezoeken. En wat staat er ? " Ik moet gaan, nog een paar mensen bellen""

Het probleem is dat ondertitelen voor een groot gedeelte gebeurt aan een tekst die wordt vertaald. En dan is het af en toe lastig om de context goed te hebben. Maar ik geef je gelijk dat dit een flink slordigheid is waar men iets aan had mogen doen.

DVD-maniac

Avatar

Heb 'm pas nog gehuurd. Persoonlijk vond ik het een rommelige, soms slecht te volgen film. Niet echt boeiend.
[rating 2.5]

Biff Tannen

Avatar

Ben wel benieuwd naar deze film.
Immers Danny Boyle is één van mijn favoriete directors, en trainspotting is naar mijn weten de beste film ooit, en 28 days later en the beach mogen er ook zijn! (net zoals Sunshine, maar daar vond ik het einde dan weer ruk van)

Tomshihan

Avatar

Iemand???

EDIT: tis wel op de belg en ik erger me daar vaak dood aan de ondertiteling en shit dus moet wel een verdomd goeie film zijn om mij aan de buis te houden...