Millions (2004)

Can anyone be truly good?

Reviews (2)

Languh

Avatar

Duidelijk een kinderfilm, maar geen slechte.. je ziet de stijl van de regisseur wel terug als je ooit trainspotting oid hebt gezien. Maar soms heb ik me toch wel een beetje mateloos moeten irriteren aan de hoofdpersoon (het jongste jongetje) op de manier zoals in War of the Worlds ook al gebeurde... Zeuren moet niet teveel in een film voor komen anders ga ik zelf zeuren :P
Verder prima film en met enige moraal

Bongwater

Avatar

Even over ondertiteling : In Belgie moet je echt vertaler/tolk of Germaans filoloog zijn om te mogen ondertitelen, waar in Nederland (en zeker bij de commercielen) elke prutser met een woordenboek aan de slag kan. Het is een vak apart (en nog zwaar onderbetaald ook)
Wat dacht je van dit "pareltje" ? In Dr. Quinn, Medicine Woman, zegt Dr. Quinn : "I have to go, gotta make a few calls" Ze bedoelt "housecalls" of huisbezoeken. En wat staat er ? " Ik moet gaan, nog een paar mensen bellen"
Bellen ? In 1860 ??
Nog eentje ? Uit "Cold War" : " All enemy planes will be fired upon without warning" wordt : Alle vijandige piloten worden op staande voet ontslagen. Echt gebeurd !!!

Met deze "Millions" laat Danny Boyle (Trainspotting, The Beach, 28 Days Later...) ons achter met de vraag : "Wat zou jij doen met een zak geld ?" Het is niet zozeer een ethische kwestie dan wel een schattige film. Aandoenlijk ook hoe de kinderen zich identificeren met Nelson Mandela. Met in de soundtrack het geweldige "Hysteria" van Muse ! http://www.youtube.com/watch?v=OZR_UkJV-wE

Kijken dus !