A Sound of Thunder

A Sound of Thunder (2005)

Evolve or die.

Vervalt helaas al snel in het gebruikelijk ren- en schietwerk.
play

3,5 details

 • 101 Min
 • Actie
 • Avontuur
 • Drama
 • Fantasy
 • Horror
 • Sci-Fi
 • Thriller
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Duitsland
 • Tsjechië
101 Min Verenigd Koninkrijk

New York. Hi-tech superconcern waar Ben Kingsley de scepter zwaait en dat vooral gespecialiseerd is in het conserveren van dieren die dreigen uit te sterven. Zeer veel geld verdienen ze met een virtuele safari, waarbij tegen betaling, mensen via een hi-tech computer terug naar de pre-historie afgeschoten worden, alwaar ze op levensgrote in het wild levende levensechte dieren, waaronder dinosaurussen, jagen. Een en ander gebeurt onder stricte regels. Zo hebben de deelnemers speciale kleding, apart wapentuig en mogen ze absoluut niet van de baan afstappen waar ze oplopen en waar vandaan ze jagen. Wanneer een van de deelnemers aan deze safari toch van de baan afstapt en een flard van een vlinder aan zijn schoenzool blijft plakken, zet hij zonder het te weten een kettingreactie in gang die zijn weerga niet kent en de mensheid in zijn bestaan op alle fronten dreigt te vernietigen. Een team deskundigen moet terug zien te keren naar de pre-historische periode. Alleen door het restant van de vlinder terug te plaatsen in die tijd, kan de totale vernietiging van de mensheid worden voorkomen.

Regie
Peter Hyams
Cast
Edward Burns, William Armstrong, Ben Kingsley, Armin Rohde, Corey Johnson, Wilfried Hochholdinger, Catherine McCormack, August Zirner, Jemima Rooper, Heike Makatsch, David Oyelowo, Alvin Van Der Kuech, Andrew Blanchard, Nikita Lespinasse, Scott Bellefeville.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 5.989.640
Release
15.05.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Hyams | Cast: Edward Burns (Travis Ryer), Ben Kingsley (Charles Hatton), Catherine McCormack (Sonia Rand), Jemima Rooper (Jenny Krase), Wilfried Hochholdinger (Dr. Lucas) e.a. | Speelduur: 103 min.

Misschien ten overvloede maar ik zeg het nog maar eens een keer: mocht je binnenkort een keer terugreizen in de tijd, zorg er dan voor dat je daar niets verandert. Dat kan namelijk rampzalige gevolgen hebben voor het heden. En dan heb ik het niet over zoiets banaals als: je overgrootvader vermoorden zodat je zelf niet geboren kan worden. Nee, zelfs de kleinste verandering kan al funest zijn. En hoe verder je teruggaat in de tijd hoe groter het effect wordt. Stel dat je 65 miljoen jaar terugreist en daar een mug doodslaat of een twijgje breekt, dan zou dat een kettingreactie in gang kunnen zetten die de hele evolutionaire loop dusdanig beïnvloed, dat de mens zich nooit zal ontwikkelen. Ook in A Sound of Thunder worden ze er nadrukkelijk voor gewaarschuwd maar toch gaat het mis. Dus pas alsjeblieft op, de volgende keer als je je Flux-capacitor weer eens opstart.

Chicago 2055. Het hi-tech bedrijf Time Safari Inc. van Charles Hatton heeft dankzij gloednieuwe tijdreis-technologieën een gat in de markt gevonden. Waar men vroeger naar Afrika reisde om daar voor de lol een olifant neer te kogelen, daar biedt nu ‘time safari’ de ultieme kick voor ontaarde mensen met te veel geld. Zij krijgen de mogelijkheid om terug te reizen naar de prehistorie en daar een hele echte dikke vette dinosaurus neer te schieten. Voor deze peperdure safaritripjes gelden echter wel drie essentiële basisregels: laat niets achter; neem niets mee terug; en het allerbelangrijkste, verander niets in het verleden. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen, waaronder aangepast wapentuig, aparte kleding en een speciaal pad waar de jagers onder geen beding vanaf mogen stappen, gaat het uiteraard toch een keer mis. Wanneer er tijdens een tripje toch iemand van het pad af stapt en daarbij een vlinder onder zijn schoenzool plet (is dat dan wat ze bedoelen met het ‘butterfly effect’?) is het mis, en dreigt de evolutie uit de bocht te vliegen. Travis Ryer, de expeditieleider en Dr. Sonia Rand, het brein achter de tijdmachine, moeten een mogelijkheid zien te vinden om te herstellen wat er is mis gegaan en daarmee de totale mensheid voor een zekere ondergang te behoeden

videotrailers & clips