Reviews (3)

Stanley

Avatar

Niet kunnen shocken? De boodschap kwam er niet uit? Een koude "...het drukt je wel even weer met de neus op de feiten..."? Dit is niet persoonlijk bedoeld maar zou het kunnen dat het dit soort onverschilligheid is dat dergelijke toestanden in de hand werkt? Bovenstaande is natuurlijk subjectief, maar als iemand dit schrijft hoe kan die persoon dan tegelijkertijd benieuwd zijn naar de mening van anderen?
Ik deel de mening van Diliberto, ook ik vond het een zeer aangrijpende documentaire, op sommige momenten zelfs zeer beangstigend. Er is ook een duidelijk antwoord gegeven op de vraag of dergelijke toestanden moeten blijven bestaan. Zelfs zonder dat de vraag gesteld werd. Ik heb er stilletjes en gegeneerd zitten naar kijken, fier was ik niet. Misschien moeten we met z'n allen maar eens heel diep gaan nadenken. In ieder geval mijn beste film van 2007.

Diliberto

Avatar

Ik vond het wel aangrijpend, maar de personages zijn zwaar onderbelicht. We krijgen een aantal mensen maar heel vluchtig te zien, en een goed beeld van de dagelijkse gang van zaken krijgen we niet echt vind ik. Ik denk dat ze beter hadden kunnen focussen op 2 of 3 mensen. Ook hadden ze wat mij betreft meer kunnen laten zien vanuit het oogpunt van de kapitalistische westerling. Misschien vraag ik dan om een Michael Moore aanpak van docu, en dit is natuurlijk ook een andere vorm, maar dat spreekt me toch meer aan. Al met al, blijft de situatie daar zeer aangrijpend natuurlijk. Maar Hotel Rwanda pakte mij meer dan deze film.

AngelEyes

Avatar

Ik had hetzelfde als Webjoker. Daags na het zien van de docu smaakte vis me wel even wat minder, maar natuurlijk ga je al snel weer over tot de orde van de dag. Aardig is wel hoe de Darwinistische ideën steeds terugkomen in de docu, maar het blijft een pamflet om de (westerse) kijker weer te confronteren met misstanden in de derde wereld. Dat valt te prijzen, maar aangezien iedereen daar wel mee bekend is, is het effect niet zo groot als de maker wellicht beoogd had.