Firewall (2006)

They will make him steal, but he will make them pay

Ongeïnspireerde, voorspelbare actiethriller waarin Harrison Ford eigenlijk het enige lichtpuntje is.
play

5,5 details

  • 105 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
105 Min Verenigde Staten

Computerveiligheidsexpert Jack Stanfield heeft voor de Landrock Pacific Bank het veiligheidssysteem ontwikkeld. Dit systeem kan slechts op één manier gekraakt worden, namelijk door Jack zelf. Crimineel Bil Cox heeft het leven van de familie Stanfield voor maanden geobserveerd en ontvoert vervolgens Jacks vrouw en kinderen in hun eigen huis, zijn eis: Jack moet $100 miljoen stelen van zijn eigen werkgever. Om zijn gezin te redden probeert Jack een zwakke plek in zijn eigen beveiligingssysteem te vinden.

Regie
Richard Loncraine
Cast
Harrison Ford, Alan Arkin, Robert Patrick, Virginia Madsen, Robert Forster, Jimmy Bennett, Carly Schroeder, David Lewis, Mary Lynn Rajskub, Zahf Paroo, Eric Keenleyside, Matthew Currie Holmes, Candus Churchill, Gail Ann Lewis, Pat Jenkinson.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 82.800.000
Release
10.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Loncraine | Cast: Harrison Ford (Jack Stanfield), Paul Bettany (Bill Cox), Virginia Madsen (Beth Stanfield), Mary Lynn Rajskub (Janet Stone) e.a. | Speelduur: 105 minuten

In de Hollywoodklassieker Sunset Blvd. krijgt oude filmdiva Norma Desmond te horen dat ze ooit een grote ster was. Haar onsterfelijke, met illusies en onbedoelde ironie gevulde antwoord luidde: “I am big. It’s the pictures that got small.” Harrison Ford zou zonder illusies of ironie hetzelfde kunnen zeggen over zijn carrière. Hij is nog altijd een van Hollywoods meest geliefde sterren, maar heeft al jaren niet meer in een film gespeeld die recht doet aan zijn status. Zijn nieuwste project Firewall vormt daar geen uitzondering op. En dat is toch enigszins frappant, gezien het feit dat Ford in alle fasen van de productie, van preproductie tot postproductie, een flinke vinger in de pap heeft gehad en die ook flink heeft geroerd.

In Firewall speelt Ford een rol die hem al zo vaak op het lijf is geschreven, dat zijn lichaam onderhand wel vol moet staan met dergelijke schrijfsels. Als Jack Stanfield is hij een computerexpert die eindverantwoordelijke is voor een beveiligingssysteem van een grote bank dat hij zelf ontworpen heeft. Natuurlijk is er een schurk die hem en zijn gelukkige gezin al tijdenlang in de gaten houdt om al dat idyllische geluk te gaan verstoren en heel veel geld te verdienen. Hij ontvoert namelijk het gezinnetje om Stanfield te dwingen in zijn eigen beveiligingssysteem in te breken. Dus moet Ford voor de zoveelste keer de modale man spelen die held wordt tegen wil en dank. Gelukkig is hij zijn oude trucjes nog lang niet verleerd en kan hij dit nog steeds erg goed. Ook al vult hij zijn rol in op exact dezelfde manier als voorheen, het is nog altijd een genot om naar te kijken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Firewall Nieuwsberichten

Laatste reacties

Galu

"...Helaas weinig Fire aan......"

DashX

"...Wel vermakelijke actie film. Alleen een teleurstellend einde, gewoon afgeraffeld...."

wiers

"...In elke firewall staat wel ergens een poort open...."

Firewall

acties