Kiss Kiss Bang Bang

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

A bad week in a tough town.

Reviews (1)

Olrik

Avatar

Kiss Kiss Bang Bang is een neo-noir uit 2006 met in de hoofdrollen Robert Downey Jr. en Val Klimer en naar mijn mening geven deze twee heren twee van hun beste rollen ooit af ik deze film.
Robert Downey Jr. is perfect gecast als de gladde dief Harry Lockhart, die op het ene moment nog met zijn partner een winkel overvalt en op het andere moment wordt gecast als hoofdrolspeler in een Hollywood film en ook Val Klimer als de keiharde privé-detective Perfy van Shrike, bijgenaamd Gay Perry is werkelijkwaar geniaal.
Deze film maakt zichzelf geregeld belachelijk, maar dit wilt niet zeggen dat het daarom een slechte film is, want dit maakt het juist een veel leukere kijkervaring die precies weet wanneer hij moet wisselen van komisch zijn naar serieus zijn.
Het camerawerk en de belichting zijn perfect en weten goed de sfeer en juiste indruk van Los Angeles weer te geven, wat het een genot maakt om naar te kijken.
Kiss Kiss Bang Bang is erg ondergewaardeerd en dat is echt jammer, want het is een fantastische film met memorabele momenten die nog een lange tijd bij je blijven nadat je ze hebt gezien.
Beslist een aanrader!

8.0 / 10