L'enfant (2005)

Valt een beetje tegen, maar bevat wel wat hoogstandjes.
play

7,6 details

  • 95 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • België
  • Frankrijk
95 Min België

Bruno is twintig en Sonia is achttien. Samen leven ze van Sonia's uitkering en van het geld dat Bruno verdient met de diefstallen die hij, samen met zijn bende, pleegt. Sonia is net bevallen van Jimmy, hun kind. Hoe kan Bruno een goede vader worden, zo onbezorgd als hij is met het leven dat hij nu leeft, waar hij alleen bezorgd is over het geld dat hij met zijn diefstallen verdient.

Regie
Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Cast
Jérémie Renier, Olivier Gourmet, Déborah François, Fabrizio Rongione, Jérémie Segard, Bernard Marbaix, Frédéric Bodson, Leon Michaux, Stéphane Marsin, Delphine Tomson, Marie-Rose Roland, Anne Gerard, Samuel De Ryck, Jean-Claude Boniverd, François Olivier.
Opbrengst
$ 5.507.396
Release
17.05.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Pierre & Luc Dardenne | Cast: Jérémie Renier (Bruno), Déborah François (Sonia), Jérémie Segard (Steve) e.a. | Speelduur: 95 min.

Na hun doorbraak met La Promesse hebben kinderen, of in ieder geval tieners, altijd een grote rol gespeeld in de films van de broertjes Dardenne. De vijftienjarige Igor maakte de belofte uit de titel van La Promesse, Rosetta ging over het gelijknamige achttienjarige meisje en in Le Fils droeg de zestienjarige Francis een geheim met zich mee. Al deze kinderen waren echter uiterst volwassen voor hun leeftijd, of hadden in ieder geval een niet bepaald kinderlijke daad op hun geweten. De scharrelaar en kruimeldief Bruno, hoofdpersoon van L’Enfant, is twintig, maar hij is kinderlijker dan Igor, Rosetta en Francis bij elkaar.

Bruno heeft zelf ook een kind met de achttienjarige Sonia, in wiens karige appartementje de twee wonen. Om aan geld te komen steelt hij tasjes en verhuurt hij zonder instemming haar appartement. Het is allemaal niet genoeg voor de flierefluiter, die zich heeft voorgenomen geen dag van zijn leven te verdoen met zoiets burgerlijks als werk, en hij verkoopt hun pasgeboren kind. Bruno’s trots over de vijfduizend euro die hij zo snel heeft verdiend maakt snel plaats voor wanhoop wanneer Sonia flauwvalt en dreigt hem aan te geven. Op de één of andere manier moet hij zijn zoon terugkrijgen, maar de mechanismen van de arthouse-film zijn al in werking gezet en ellende blijkt wederom een zeer relatief begrip.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

L'enfant Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Bongwater

"...Niet bepaald een vrolijk filmpje ... de troosteloze omgeving van Seraing, ooit een bloeiende industr......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

L'enfant

acties