Broken Flowers (2005)

Sometimes life brings some strange surprises.

Een heerlijke film, om depressief van te worden.
play

7,3 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
106 Min Verenigde Staten

Vijftiger Don Johnston heeft al heel wat vrouwen versleten, en hij staat op het punt gedumpt te worden door zijn huidige, heel wat jaartjes jongere geliefde (Julie Delpy). Kort daarop ontvangt hij een geheimzinnige brief waarin hem wordt medegedeeld dat hij een zoon heeft, ooit verwekt bij één van zijn vroegere vriendinnen. Afzender onbekend. Aangespoord door zijn buurman Winston (Jeffrey Wright), die deze verrassende wending in Don's leven als één groot avontuur ziet, besluit hij op reis te gaan door de VS om verhaal te halen bij zijn exen. De onverwachte bezoeken aan deze vier vrouwen zullen geheel uiteenlopend uitpakken, maar door de confrontatie met zijn verleden aan te gaan, realiseert Don zich ook wat voor een man hij eigenlijk is.

Regie
Jim Jarmusch
Cast
Bill Murray, Jeffrey Wright, Julie Delpy, Alexis Dziena, Ryan Donowho, Heather Simms, Brea Frazier, Meredith Patterson, Jarry Fall, Zakira Holland, Niles Lee Wilson, Jennifer Rapp, Nicole Abisinio, Saul Holland, Korka Fall.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 45.742.101
Release
05.08.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Jim Jarmusch | Cast: Bill Murray (Don Johnston), Jeffrey Wright (Winston), Sharon Stone (Laura Daniels Miller), Frances Conroy (Dora) | Jessica Lange (Dr. Carmen Markowski) e.a. | Speelduur: 105 minuten

Iedereen is bang zich op een dag te realiseren dat zijn of haar leven eigenlijk niet veel voorstelt. Dingen die je altijd wou bereiken ben je een beetje vergeten, de wereld die je wou veranderen is nog steeds hetzelfde en de naam van je grote liefde is al jaren uit je agenda verdwenen. Don Johnston kent het gevoel. Ooit was hij een vrouwenverslindende Don Juan, nu is hij een kalende Bill Murray. Precies op de dag dat zijn laatste scharrel de deur achter zich dichtslaat vindt hij een roze brief op de mat. Geen afzender, alleen het bericht dat hij een zoon heeft, en dat die zoon naar hem op zoek is. Één voor één gaat Don de vijf vrouwen af waar hij zo’n twintig jaar geleden het bed mee heeft gedeeld, en al reizende door half Amerika komt hij erachter hoe de dames het er van af hebben gebracht.

Zoals in vrijwel alle films van Jim Jarmusch volgt ook Broken Flowers een structuur die doet denken aan een verzameling sketches. Het is niet zo extreem als in Coffee & Cigarettes, maar iedere ontmoeting met een oude liefde vormt een haast losstaand mini-filmpje, bijeengehouden door de zoektocht naar de ontbrekende zoon. Don moet letten op roze dingen, aangezien de brief werd geschreven op een typemachine met een roze typelint, en natuurlijk kan een foto van een negentienjarige knul ook een behoorlijke aanwijzing zijn. Helaas zijn die dingen nergens te bekennen. Het enige dat Murray vindt zijn vier vrouwen, die net als hij oud zijn geworden.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Eerlijk

"...Heel mooie filmhuis film onverdiend lage rating..."

Baski

"...Had tot nu toe nog nooit van deze film gehoord. Gezien de reacties ben ik heel erg benieuwd geworde......"

Ibrahim

"...Jongens, doe's effe lief tegen mekaar! Smaken verschillen nou eenmaal, geen reden om daar digital......"