Caché (2005)

Reviews (2)

chocoprince

Avatar

Zeer interessante film. haneke speelt wel meer met het idee dat karakters uit de film treden of dat de wereld de film binnenkomt. de tapes zijn te zien als de film zelf die de film binnenkomt. de karakters in de film kijken dus eigenlijk al naar de film die ze aan het spelen zijn. ook een leuk detail is dat cache betekend verstopt in het frans. en de clou zit ook daadwerkelijk verstopt. wees niet bang, je gaat hem geheid missen. dus terugspoelen die hap en nog een beter kijken.

Languh

Avatar

Zeer goede film. Het is wel een film die je moet liggen, want je kan er wel van in slaap vallen als je er niet in zit. Het is soms wel goed opletten, want als je wat mist dan is dat toch wel erge belangrijk..
Ik vind de tapes ook halverwege de film wel wat magisch krijgen, wat waarschijnlijk ook wel komt door de zeer interessante manier van de cinematografie, afstandelijk maar daarnaast ook zeer intrigerend. Je moet wel goed tegen onverwachte dingen kunnen zoals het moment dat die man plots z'n keel doorsnijdt. Door dat moment zat ik toch wel de rest van de film nog meer overeind. 9/10