Windtalkers

Windtalkers (2002)

America Has The Last Word.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Deze film is een van mijn favorieten had ik in mijn eerste commentaar gezegd, het kon dan ook niet uitblijven dat ik hem opnieuw heb bekeken, en dit keer op blu-ray.
En de prent is er alleen nog beter op geworden, prachtige beelden een een fenomenaal geluid.
Een aanrader !!!

Commentaar 2007:
Ik vind dit een zeer goede film, met Nicolas Cage in zijn beste doen.
Prima verhaal, goed geacteerd, prachtige actiescènes en locaties.
Enkele jaren geleden heb ik de (korte) bioscoopversie gezien, en nu de Director's Cut, en die is nog stukken beter dan de kortere versie. Ondanks de 2u30 dat hij duurt is dit geen langdradige film geworden, integendeel, het is boeiend van begin tot eind.
De actiescènes worden uitgebreider getoond evenals sommige andere belangrijke punten in de film, o.a. op de rassenhaat van een van de soldaten in het begin van de film wordt dieper ingegaan.
Deze film kan best met toppers mee, en het is dan ook onverdiend dat hij minder aandacht heeft gekregen toen hij verscheen.
Bij mij hoort hij in het lijstje van favoriete films.
Topfilm van topregisseur John Woo met een topcast over de hele lijn.

Dash

Avatar

Aardige film, maar deze film haalt het niveau van films als Saving Private Ryan, The Thin Red Line of The Brohtherhood of War zeker niet. deze film is meer vegelijkbaar met We Were Soldiers qua kwaliteit.

Windtalkers is zeker niet slecht voor een oorlogsfilm op zaterdagavond hoor, maar verwacht er niet te veel van anders kom je er bedrogen vanaf, heb deze in de bios gezien en ik moet zeggen dat ik er meer van verwachtte.
Cage acteert wel goed en Slater ook wel, maar deze film raakt je niet echt vind ik. wel entertaining, verhaal is redelijk en origineel, maar niet 'moving' ofzo....