Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Captain Jack is back.

Reviews (6)

Tarkus

Avatar

Ook deze heb ik opnieuw bekeken, dit keer op Blu-ray, en ook deze film is daardoor nog beter geworden.
2,5 uur genieten is dit.

Commentaar 2007:
Eigenlijk geld voor deze film dezelfde commentaar als voor de eerste.
Prachtig verhaal, goed uitgewerkt, fantastisch geacteerd door Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom en de onherkenbare Stellan Skarsgård (ik herkende hem alleen door z'n stem) en ook weer alle andere leden van de cast leverden puik werk.
De special effects zijn in dit deel nog van een uitzonderlijkere kwaliteit dan in het eerste en toen was het al grandioos.
Ik kijk nu al uit naar het 3de deel en waarschijnlijk zal ik bij het verschijnen van de DVD daarvan ook de beide eerste delen terug bekijken, want dat zijn ze dubbel en dik waard.
Zulke film moesten er meer komen, veel actie met de nodige humor.
De film duurt iets langer dan het eerste deel en als deel drie net zo goed is als beide eerste delen mag die voor mijn part nog een uur langer duren.
Dit is een serie om van te genieten met de ganse familie.

Judith1107

Avatar

Ik vind een paar opmerkingen hier echt vreemd, zoals die van "Johnny Depp vind ik minder goed spelen dan in het eerste deel (hij komt zelfs soms onsymphatiek over) en van zijn kant maar weinig humor."

Ik bedoel, de film is ook niet humoristisch ingesteld, er zitten duidelijk gewoon subtiele grappen in verwerkt die je gewoon moet snappen, anders heb je niet eens door dat het een grap is.

Onsympathiek? Oké...even een beeld scheppen, jij bent een mannelijke piraat, jouw leven staat op het spel, je staat op het punt als slaaf in feite te moeten werken voor een man met een inktvis hoofd...Tsja...Mmm Ik zou ook een tikkie serieuzer dan normaal zijn mja, kan aan mij liggen natuurlijk.

Over het algemeen zaten er voorspelbare momenten in, maar hij was wel goed. Je kon duidelijk merken dat de makers nu in zagen dat Pirates wel meer moeite waard was terwijl met de 1e niemand eigenlijk verwachte dat de film enig succes zou hebben (maar het natuurlijk stiekem wel hoopte)

Anyways, Keira en Orlando zaten iets minder in hun rol...Orlando's taalgebruik was ietwat veranderd (ja, echt hoor) en zijn leukste scene was vervangen met 1 die heel de lol onderuit haalde en Keira...Tsja, haar rol vond ik dit keer gewoon raar...haha

josineke

Avatar

Ik vind het eigenlijk best wel jammer dat wel "de vliegende Hollander" of "the flying Dutchman" als schip wordt gebruikt vor Davey Jones, maar dat er verder in de film niks gebruikt wordt over het verhaal van de "Vliegende Hollander". want achter dat schip zit ook een heel verhaal. ik weet niet of wat er in deel 1 over de "black pearl" werd verteld ook verzonnen is, maar ik vind het tog wel jammer dat er niks over de legende gebruikt wordt van de 'nederlandse' Vliegende Hollander. Volgens de legende zou het schip een zwartgeblakerde scheepsromp en bloedrode zeilen hebben en altijd tegen de wind invaren.... daar zie je dus volgens mij niks van in de film. mja, t zal wel aan mij liggen,want verder is het wel een super goeie film.Smiley face

Mental

Avatar

Reeds twee keer gezien, en hij blijft gewoon leuk Smiley face

Het eerste gedeelte was wel een aaneenschakeling van flauwe humor, maar dat mocht de pret niet drukken, vind ik.

Jack is wel wat gemener in dit deel, maar ja, hij probeerde dan ook koste wat het kost zijn huid te redden (en daar hij knap diep in de shit zit, is dat een hele klus).
De algehele sfeer was gewoon grimmiger dan in deel 1. Toen was het eigenlijk alleen Jack die voortdurend wat in zijn schild voerde; hier heeft iedereen zo'n beetje zijn eigen redenen om de dingen te doen die ze doen. Dit vond ik eerlijk gezegd wat verwarrend werken. (maar mijn eigen uitleg hiervan vind ik zelfs verwarrend dus dat zegt niks :E)


by the way: er klopt geloof ik iets niet aan de beschrijving: volgens mij wist Jack dondersgoed dat hij zijn ziel aan de legendarisch(;)) Davey Jones had verkocht.

jozef

Avatar

Wat dat einde betreft, dat had je van te voren kunnen verwachten. Zeker als je op een site als filmtotaal zit, want dat hierna nog een deel kwam en dat ze hem tegelijkertijd aan 't filmen waren was allang bekend.

Ik heb me uitermate goed vermaakt. Wat een heerlijk avontuur geweld waarbij alle nodige ingredienten gebruikt zijn. Heb me geen moment verveeld! En als 3D animator moet ik zeggen dat het model Davy Jones bij mij voor enige opwinding zorgde :~ Wat ontzettend vet gemaakt zeg! ILM :W

Villvernesh

Avatar

Ik heb de film gisteren gezien en het is weer heerlijk over de top!

De mutanten hadden voor mij niet gehoeven.(iets te digitaal)
Iets zegt me dat davy jones op een andere wijze veel duivelser had kunnen zijn maar dat is dan ook het enige..

voor de rest, super strak script, geweldige personages en met een glimlach zitten kijken,genietend van elk moment.

Ik ben dan ook gelijk heel benieuwd naar deel drie om te weten hoe de personages zich verder ontwikkelen...