Battle of Midway (1976)

In every war there is a battle to end all battles.

Reviews (2)

Darthmar

Avatar

De slag om Midway was beslissend omdat de Amerikanen hier de Japanse vloot en vooral hun vliegdekschepen versloegen zodat de de Amerikaanse marine daarna de baas was op het water en in de lucht.
Bij de aanval op Pearl Harbour waren de Amerikaanse vliegdekschepen het echte doelwit alleen deze waren op zee tijdens de aanval.
In deze film gebuikte ze trouwens veel echt beeldmateriaal (de crash aan het einde op het vliegdekschip) en stockfootage van andere films.

DVD-maniac

Avatar

Ik kan me niets anders herinneren dat de Japanners Pearl Harbour aanvielen en that's it. Het verhaal van een aanval op Midway komt mij onbekend voor.
Wat ik echter storend vind, zijn de onrealistische explosies die soms niet meer leken op een paar brandbommen. En vooral in de aanval op het Amerikaanse vliegdekschip als het Japanse zag ik bepaalde scenes herhaald worden. Erg amateuristisch maar ach, dat kun je ook verwachten van zo'n oude film. Wat dat betreft vind ik The Longest Day al een heel stuk beter terwijl dit ook een oude film is.
[rating 3]