The Aristocrats (2005)

100 Superstar Comedians. One Very Dirty Joke.

Niet eerder vertoond: een hele film over slechts één grap.

6,4 details

  • 89 Min
  • Documentaire
  • Komedie
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Slechts één grap staat centraal in The Aristocrats, maar wel een hele beroemde. Het is de grap die iedere komiek kent en steeds weer anders ingevuld wordt. Een grap zo vulgair en extreem dat hij eigenlijk alleen door komieken onder elkaar verteld wordt maar als een soort rode draad door hun ambacht loopt. De grap heeft een simpele opzet waarbij een gezin het kantoor van een impresario binnenstapt en aangeeft een act te hebben die hem zeer onder de indruk zal brengen. Wat volgt is, afhankelijk van degene die de mop vertelt, een aaneenschakeling van de meest grove, extreme en schokkende fratsen. Iedere komiek kan dat middendeel zelf invullen zolang hij of zij maar uitkomt bij de juiste punchline.<br>In The Aristocrats zien we een keur aan komieken hun visie en invulling geven van de illustere grap....

Regie
Paul Provenza
Cast
Billy Connolly, Hank Azaria, Lewis Black, Jason Alexander, George Carlin, Mario Cantone, Shelley Berman, Drew Carey, Scott 'Carrot Top' Thompson, Steven Banks, David Brenner, Mark Cohen, Pat Cooper, Chris Albrecht, Wayne Cotter.
Release
01.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Provenza | Met: Billy Connolly, Jason Alexander, Carrie Fisher e.a. | Speelduur: 89 minuten

Deze one-joke movie gaat in zijn geheel over de 'Aristocrats joke', die zelden voor publiek wordt verteld, maar vooral wordt gebruikt als warming-up voor komieken zelf. De grap: een man komt bij een castingbureau, en zegt dat hij een variété-nummer heeft met z'n vrouw, twee kinderen en hun hond (“It's a family act”). De casting-agent vraagt wat voor act dat is, en de man vertelt hoe ze op het podium seks met elkaar en met de hond hebben, hoe ze alles onderschijten en weer opvreten enzovoorts. De man van het castingbureau vraagt vervolgens hoe ze hun act noemen, en dan antwoordt hij: "The Aristocrats!" Het contrast tussen de obsceniteiten en het nette, brave woord 'aristocraten' is de clou, maar het gaat natuurlijk om het zo smakelijk mogelijk opdienen van alle vunzigheid.

De kracht van de 'Aristocrats joke' is dat iedere komiek er zoveel ranzigheid in kan stoppen als hij of zij zelf wil. Je hoeft alleen de punchline te onthouden, en iedereen kan helemaal losgaan met zoveel ranzigheid als 'ie wil. Het is poep-en-pies humor, en dat is wat het is. In The Aristocrats wordt aan tientallen komieken voor de camera gevraagd naar hun versie en hun ervaringen met deze mop, en dat levert soms erg vermakelijke invullingen van de obsceniteiten op, maar regisseur Provenza had kunnen weten dat het nooit genoeg materiaal is om er een hele film interessant mee te houden. Zeker omdat de grap vooral door komieken en voor komieken wordt gebruikt, roept de hele film een soort navelstaarderig kijk-ons-eens-grappig-doen gevoel op.

alle artikelen (1)

The Aristocrats Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Aristocrats

acties