X-Men: The Last Stand (2006)

Take a Stand

Soms spectaculaire, maar voornamelijk holle en zielloze actiefilm.
play

6,4 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
104 Min Verenigde Staten

In X-MEN THE LAST STAND, de ultieme climax van de "X-MEN"-trilogie dreigt een 'kuur' voor mutanten het verloop van de geschiedenis grondig te wijzigen. Voor het eerst krijgen de mutanten een keuze: of ze behouden hun unieke krachten maar blijven outcast, of ze ontdoen zich van hun krachten en worden net als de rest van de mensheid. Dit lijdt tot een nog grotere strijd tussen de vreedzame Charles Xavier en Magneto, de grote voorstander van de 'survival of the fittest'.

Regie
Brett Ratner
Cast
Hugh Jackman, Halle Berry, Famke Janssen, Ellen Page, Vinnie Jones, Ian McKellen, James Marsden, Ben Foster, Patrick Stewart, Anna Paquin, Kelsey Grammer, Rebecca Romijn, Shawn Ashmore, Daniel Cudmore, Aaron Stanford.
Budget
$ 210.000.000
Opbrengst
$ 234.360.014
Release
26.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Brett Ratner | Cast: Hugh Jackman (Wolverine), Halle Berry (Storm), Famke Janssen (Jean Grey), Patrick Stewart (Dr. Charles Xavier), Ian McKellen (Magneto), Shawn Icemore (Iceman), Ellen Page (Kitty Pryde), Anna Paquin (Rogue), James Marsden (Cyclops), Kelsey Grammer (Beast), Rebecca Romijn (Mystique), Aaron Stanford (Pyro) e.a. | Speelduur: 105 minuten

Bryan Singer regisseerde zowel X-Men als het vervolg X2. Vooral bij die tweede film slaagde hij erin om een redelijk uitgebalanceerde mix te brouwen van spectaculaire actie, karakterontwikkeling, tentoonspreiding van mutantenkrachten en achterliggende maatschappijkritische gedachtes. Hij zou aanvankelijk ook het derde deel van de reeks draaien, maar verliet de productie om Superman Returns te maken. Na de kortstondige bemoeienis en het snelle vertrek van Matthew Vaughn (Layer Cake) kwam Brett Ratner aan het roer te staan. Helaas begreep hij weinig van het recept van Singer en gebruikte hij vooral de minst interessante ingrediënten van de eerste twee films. Het resultaat is een soms spectaculaire, maar voornamelijk holle en zielloze actiefilm.

Niet alles kan op Ratner worden afgeschoven. Scriptschrijvers Simon Kinberg en Zak Penn leveren eveneens zeer matig werk af. Natuurlijk kunnen zij er niets aan doen dat Ratner scènes die in eerste instantie het einde hadden moeten worden, naar het midden verplaatste, waardoor een aantal zaken worden onthuld die het vervolg van de film eigenlijk saai maken. En zij kunnen het ook niet helpen dat Halle Berry eiste dat haar slaapverwekkende Storm een hoofdrol kreeg. Maar dat is nog geen excuus voor de soms tenenkrommende dialogen, de stupide uitwerkingen van enkele plotlijnen, de ongeloofwaardige uitleg van bepaalde karakterontwikkelingen en een overdosis platte personages.

alle artikelen (59)

X-Men: The Last Stand Nieuwsberichten

Laatste reacties

Rorschach

"...X3 in 5 seconds http://www.youtube.com/watch?v=ECf2CEusUFU&feature=related..."

Duder

"...Ik krijg een beetje het idee dat hier veel mensen de orginele verhalen van de x-men niet kennen want......"

Languh

"...[quote=Ravaged]Dit was het laatste deel van volledige X-men. Nu staan een Wolverine- en Magneto spin......"

X-Men: The Last Stand

acties