6,2 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
110 Min Nederland

In Ik Omhels Je met 1000 Armen gaan Giph, een beginnend schrijver en zijn vriendin Samarinde, arts en veelgevraagd model met hun vriendengroep op vakantie in Spanje. Tijdens de vakantie blijkt zijn relatie met Samarinde onder spanning te staan. Dit komt mede door haar afwezigheid tijdens het ziektebed van zijn moeder. De doodstrijd en uiteindelijke euthanasie van zijn moeder hebben Giph sterk aangegrepen. Hij is niet in staat dit met Samarinde te delen. Giph neemt meer afstand van haar en van hun vrienden. De beslissing die Giph en Samarinde uiteindelijk moeten nemen, heeft ook voor hun band met hun vrienden diepgaande gevolgen.

Regie
Willem van de Sande Bakhuyzen
Cast
Carice van Houten, Halina Reijn, Tygo Gernandt, Johnny de Mol, Karina Smulders, Mark Rietman, Jaap Spijkers, Tjebbo Gerritsma, Sylvia Poorta, Maartje Remmers, Catherine ten Bruggencate, Rick Nicolet, Tijn Docter, Maaike Neuville, Han Kerkhoffs.
Release
09.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen | Cast: Tijn Docter (Giph), Carice van Houten (Samarinde), Catherine ten Bruggencate (Lotti), Karina Smulders (Steph) e.a. | Speelduur: 110 minuten

De verfilming van Ronald Gipharts Ik omhels je met duizend armen zal vóór alles de boeken ingaan als de zwanezang van de in september 2005 aan kanker overleden regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen (Cloaca). Hoe passend dus dat ook Gipharts roman uit 2000 over de dood (om precies te zijn: de euthanasie van zijn eigen moeder) gaat. In Ik omhels je met 1000 armen komen herkenbare Giphart-elementen als losbolligheid en seks weer ruimschoots aan bod, maar die worden deze keer afgewisseld met bloedserieuze scènes over lichamelijke aftakeling, levenslust en de daaruit voortvloeiende wens om op een menswaardige manier te sterven. De bedoeling is dat de film, net zoals het boek, aan kracht wint door de scherpe tegenstelling tussen frivoliteit en hartverscheurend drama. Dat lukt niet helemaal; met het euthanasiedrama zit het wel goed, maar alle jolijt en ook het relatiegedoe tussen de hoofdpersoon en zijn vriendinnetje voelen aan als verplichte nummers.

Aan de acteurs ligt het allemaal niet. Tijn Docter en vooral Carice van Houten overtuigen als Giph, een Utrechtse schrijver die bijklust als nachtportier in een ziekenhuis, en Samarinde, de arts-assistent die hij op een handige manier versiert. Giph en Samarinde vormen een sexy koppel, en hun vriendenkring (gespeeld door onder anderen Halina Reijn, Johnny de Mol en Tygo Gernandt) bestaat ook al uitsluitend uit rijke, succesvolle party animals. De één is producer, de andere organiseert modeshows – met de mooie Samarinde als ster – en iedereen zuipt en neukt dat het een lieve lust is. Het leven, dat is één groot feest. Behalve dan dat Giphs moeder Lotti aan MS lijdt en steeds sneller aftakelt. Zij is ook al zo’n uitgesproken persoonlijkheid: recht door zee, snel een mening klaar, geen blad voor de mond, je kent het wel. Alleen Giph zelf is een beetje (of eigenlijk heel erg) een binnenvetter, tot grote frustratie van de vrouwen in zijn leven.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Ik omhels je met 1000 armen Nieuwsberichten

Laatste reacties

Jildert

"...Tja, het is gebaseerd op een boek van Ronald Giphart en dan weet je het wel hè ;) Niet dat ik je......"

sky_girl

"...Ja ik vind dat ook echt altijd zoooo overdreven in die Nederlandse films, hallooo je kan ook een goe......"

fab_lOL

"...Ik ben er naar toe geweest en ik vind dat ze eigelijk dit een porno movie moete noemen want zaG E......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ik omhels je met 1000 armen

acties