The Fountain (2006)

What If You Could Live Forever?

In zijn derde, onvergetelijke film schotelt Darren Aronofsky ons een kijkervaring voor, waar slechts een klein publiek mee uit de voeten zal kunnen.
play

6,5 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Wetenschapper Tommy Creoa (Hugh Jackman) is wanhopig op zoek naar een geneesmiddel tegen de ziekte waar zijn geliefde vrouw Isabel (Rachel Weisz) aan lijdt. Hij kan zich niet verzoenen met het feit dat hij haar voorgoed kwijt zal zijn. Hij wordt zo meegesleept door zijn eigen zoektocht dat hij vergeet haar lief te hebben, nu dat nog kan. Zij probeert hem op haar manier ervan te overtuigen dat zij elkaar ooit weer terug zullen zien en dat hij zich er daarom maar beter bij kan neerleggen. Tommy weet zich uiteindelijk toch te verzoenen met het bestaan, de liefde en de onvermijdelijke dood....

Regie
Darren Aronofsky
Cast
Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn, Cliff Curtis, Stephen McHattie, Mark Margolis, Ethan Suplee, Donna Murphy, Sean Patrick Thomas, Richard McMillan, Abraham Aronofsky, Fernando Hernandez, Lorne Brass, Anish Majumdar, Renee Asofsky.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 15.304.890
Release
22.11.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Aronofsky | Cast: Hugh Jackman (Tomas/Tommy/Dr. Tom Creo), Rachel Weisz (Queen Isabel/Izzi Creo), Ellen Burstyn (Dr. Lillian Guzetti) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2006

Voor zijn eerste Hollywoodfilm besloot Darren Aronofsky (Pi en Requiem for a Dream) een door hemzelf geschreven verhaal te verfilmen over een man die uit angst voor de dood alles doet om het eeuwige leven voor zichzelf en zijn overleden vrouw te vinden. The Fountain speelt zich kriskras door elkaar af in de 16e, 21e en 26e eeuw, en concentreert zich op de boom des levens en de fontein van de eeuwige jeugd. Het is een verhaal dat alleen al op papier enorm complex is vanwege de wetenschappelijke en mystieke elementen. Het is geen verhaal dat de kijker heldere antwoorden zal verschaffen, maar vooral zal proberen te beroeren. Een op de intuïtie gerichte, soms regelrecht onbegrijpelijke film uit Hollywood: het mag geen wonder heten dat de productie van Aronofsky’s derde film niet van een leien dakje ging.

Het is 2001 als productiemaatschappij Warner Bros. bereid is het Aronofsky-project met de werktitel The Last Man te produceren op voorwaarde dat er een zogenaamde A-acteur voor de mannelijke hoofdrol wordt gecast. Die acteur vindt de regisseur in Brad Pitt die er in nauwe samenwerking met hem anderhalf jaar aan werkt. Voor de rol van Izzy wordt Cate Blanchett bij het project betrokken. Met nog enkele weken te gaan zijn bijna alle sets gebouwd in Australië en heeft Pitt al een woeste baard laten groeien. Vlak voor de opnames gaan er echter geruchten dat Warner van de film af wil. Dan trekt Brad Pitt zich ineens terug, omdat hij er niet meer in gelooft. Vlak daarna wordt hij aangenomen om de film Troy te gaan doen. Daarmee is de stekker definitief uit de productie, die dan al een slordige achttien miljoen dollar heeft gekost.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Fountain Nieuwsberichten

Laatste reacties

horizon

"...Omdat the Fountain gister op tv kwam de dvd gekeken. Blijft een pareltje. Subliem acteerwerk U......"

mr.G

"...Een prachtige film van Aronofsky. Een filmisch hoogstandje, met geweldig acteerwerk en een briljant......"

Aziez

"...Wordt deze niet in Pathe gedraait? Of zal hij in de toekomst nog in meerdere bioscopen gedraait w......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Fountain

acties